Societat

L'hospital de Palamós, deu dies sense TAC

L'aparell, que va entrar en servei al febrer, ha permès fer un salt qualitatiu

L'Hospital de Palamós estarà deu dies sense el servei de TAC arran d'unes actuacions de millora –vegeu peça– que faran que d'ahir fins a l'1 de juny els usuaris siguin derivats a l'Hospital Doctor Josep Trueta.

Aquest nou aparell, que va entrar en servei a la fi de febrer, ha permès millorar el diagnòstic. A més, alguns estudis que fins ara no es podien fer a Palamós i que havien de ser derivats a altres centres de Girona o Barcelona, amb el nou TCMD, ja es poden fer al servei de diagnòstic per la imatge de Palamós i només cal fer derivacions per fer una TAC en casos molt puntuals. L'Hospital Comarcal de Palamós va invertir 445.000 d'euros en aquest nou equip d'imatges clíniques per tomografia computada multidetectora, també conegut com a TCMD –abans, tomografia axial computada–. Amb el nou aparell de TAC s'aconsegueix reduir la radiació el pacient entre el 50 i el 70%.

Sis mil tomografies

Durant el 2016, es van fer a l'Hospital de Palamós 6.037 tomografies i es van derivar 97 pacients a altres centres, com ara l'Hospital Josep Trueta-IDI.

La compra d'un nou aparell de TCMD era, doncs, una necessitat prioritària per al servei de diagnosi per la imatge i essencial per a l'hospital de Palamós, que, amb les xifres del padró a la mà, presta servei a unes 130.000 persones.

Es posa una nova taula d'exploració

La instal·lació d'una nova taula d'exploració, que va començar ahir i que s'ha d'acabar l'1de maig vinent, ha obligat els responsables del servei a desviar els pacients que hagin de fer-se una TAC urgent –pacients del servei d'urgències, hospitalitzats i pacients programats per a un estudi urgent, com pot ser un diagnòstic ràpid– a l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI): Hospital Dr. Josep Trueta i Institut d'Assistència Sanitària (IAS). El circuit de derivació dels pacients d'hospitalització i consultes externes es programarà a través de l'admissió de proves externes. Aquest serà la fase final per deixar el nou aparell de TAC totalment operatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia