Societat

Turisme

Bona premsa

Un reportatge al prestigiós ‘The Guardian’ recomana als turistes visitar el Maresme

L’autor prefereix el tram entre Caldes i Sant Pol

El Maresme ha estat notícia aquesta setmana al prestigiós diari The Guardian, que hi dedica un extens reportatge en la seva secció de viatges. En l’escrit, inclòs en una sèrie sobre racons amagats a la costa de la península Ibèrica, el periodista Richard Eilers no dubta a assenyalar aquesta comarca com la millor alternativa a Barcelona durant l’estiu. Concretament, el tram de costa comprès entre Caldes d’Estrac i Sant Pol de Mar, que destaca decididament com el seu favorit i com “la base ideal per a unes vacances de platja, amb escapades a Barcelona, o com un lloc per relaxar-se després d’uns dies a la ciutat”. “Estic segur que als barcelonins no els sabrà greu que descobreixin el seu petit secret”, afirma.

“M’encanta Barcelona, però hi ha cops has de fugir-ne. Sitges? Genial, però pot estar tan ple com les Rambles. El Pirineu? Si, però a l’estiu necessito una platja! D’acord, doncs la Costa Brava. Però heu vist les cues de cotxes que hi ha sempre anant a aquella cala «secreta» que només coneix la iaia Lola?” Aquest és l’argument inicial d’un reportatge basat en la pròpia experiència de l’autor, que recomana el tren com el transport ideal, i també el més barat, per visitar el Maresme i fer-se una idea del que defineix com un dels millors tresors de la comarca: platges espaioses, familiars i amb uns molt bons serveis per als visitants. La situació de les estacions, com la línia sempre a primera línia de costa, no agrada als maresmencs, però resulta de gran utilitat per als visitants, segons assenyala el periodista, que comença la seva visita per Caldes d’Estrac, on, entre altres llocs, recomana visitar la Fundació Palau i el balneari municipal.

Eilers continua el seu trajecte per Arenys de Mar, que defineix per raons òbvies com la vila natal del migcampista del Chelsea Cesc Fàbregas. Destaca la importància del seu mercat i del seu port, abans de tornar a agafar el tren per anar a Canet, població de la qual destaca el llegat modernista i el castell de Santa Florentina, “que apareix a Joc de Trons”. El periodista acaba el trajecte a Sant Pol, on entre altres activitats recomana passejar i prendre el sol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia