Societat

Dia històric a Sant Antoni amb la nova escola La Sínia

Feia unes tres dècades que a Calonge no s’inaugurava cap centre escolar

Té una línia i està preparada perquè s’ampliï

La inauguració oficial, ahir a la tarda, de la nova escola de Calonge, La Sínia, situada al nucli de Sant Antoni, representa la culminació d’un llarg procés per dotar el municipi d’un nou centre escolar. L’alcalde de Calonge, Jordi Soler, va destacar que la darrera escola que es va inaugurar al municipi va ser el centre Pere Rosselló l’any 1983.

La consellera d’Educació de la Generalitat, Meritxell Ruiz, va remarcar la importància de disposar d’un equipament nou, però va posar l’accent en la idea que el més important per a un ensenyament de qualitat “no són els edificis, sinó les persones, l’equip educatiu”.

Un equipament modern

El nou edifici de l’escola La Sínia de Sant Antoni té una línia, però el seu disseny s’ha pensat per a futures ampliacions. L’edifici té forma de U i consta de tres cossos: un edifici que acull la zona infantil, el menjador i la cuina. Un altre edifici destinat a les aules d’educació primària, i un tercer edifici, on hi ha la sala polivalent i els vestidors. El pati connecta tots tres edificis, i té una zona pavimentada amb pista esportiva i zona de jocs. La construcció d’aquest centre ha suposat una inversió de 3.578.279 euros que ha assumit la Generalitat, mentre que l’Ajuntament hi ha posat els terrenys. El nou edifici de La Sínia està ubicat al número 10 del carrer Mascarell, en una parcel·la de 6.500 m², just davant de la llar d’infants El Ginjoler. Actualment aquesta escola disposa d’una línia sencera d’educació infantil i de primària i un total de 197 alumnes. El municipi de Calonge - Sant Antoni té una oferta pública de dues llars d’infants, tres escoles d’educació infantil i primària, i un institut. Ahir a la tarda la consellera també va inaugurar l’escola Can Puig, de Banyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia