Societat

Olot promou el respecte per les sis religions que conviuen a la ciutat

L’Ajuntament posa en marxa el segon projecte de foment dels drets civils dedicat a aquesta temàtica

A la ciutat ja hi ha un grup de diàleg interreligiós

Conèixer és respectar. Les creences religioses són la temàtica a què l’Ajuntament d’Olot dedicarà aquest any el cicle d’iniciatives que du a terme per fomentar el respecte als drets civils de les persones per vetllar per la cohesió social i evitar qualsevol tipus de discriminació. El que ara ha tancat ha tractat del respecte a la diversitat sexual i de gènere dels ciutadans.

Aquests projectes són un treball fruit de la col·laboració entre el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, l’Institut de Cultura d’Olot i l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot, i es materialitzen amb un itinerari d’activitats culturals i educatives al voltant dels drets civils. En el cas d’aquesta temàtica concreta, es compta també amb la direcció general d’Afers Religiosos de la Generalitat i del Grup de Diàleg Interreligiós d’Olot.

La voluntat d’aquest projecte és donar a conèixer les normatives i també fer accions de sensibilització, especialment als centres educatius.

El regidor de Cultura i Benestar Social d’Olot, Josep Berga, ha explicat que la cultura hi té un pes molt rellevant per facilitar i fer més profund l’aprenentatge.

Teresa Forcades iniciarà el cicle el pròxim 2 de juny i també hi haurà un col·loqui amb la participació de membres de les diferents tradicions religioses de la ciutat. Aquest mateix dia es donarà a conèixer tot el programa d’activitats complet, amb l’exposició Creences i religions. Llibertat, diversitat i conflicte, i la Nit de les religions, que consistirà en un recorregut pels centres de culte com a propostes més destacades.

Les escoles i els instituts són els màxims destinataris del vessant educatiu d’aquest projecte. Per això, se’ls ha fet arribar una proposta didàctica per als alumnes de més de 12 anys pel curs vinent. A part, s’estan fent unes sessions formatives als claustres de mestres i professors dels centres educatius per tal de facilitar-los eines per gestionar la diversitat a les aules.

LA XIFRA

6
confessions
religioses hi ha ara a Olot: catòlica, evangèlica, musulmana, testimonis de Jehovà, sikhisme i budisme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia