Societat

Tribunals

La Fiscalia demana presó incondicional per a Rosell i el seu soci Joan Besolí

La jutge de l’Audiencia Nacional Carmen Lamela l’ha interrogat durant dues hores

També compareixen la dona de l’expresident barcelonista i la resta d’acusats per blanqueig de diners de comissions il·legals

La Fiscalia ha demanat presó incondicional per a l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, i el seu soci Joan Besolí, detinguts aquest dimarts en un operació per blanqueig de capitals i organització criminal. El ministeri públic ha fet aquesta petició després que tots dos ja hagin declarat davant la titular del jutjat central d’Instrucció número 3 de l’Audiència Nacional. Rosell ha declarat durant aproximadament dues hores. La jutgessa prendrà una decisió sobre la petició del fiscal un cop acabin els interrogatoris. En falten tres més, entre els quals el de la dona de Rosell, Marta Pineda.

L’expresident del Barça ha arribat cap a les vuit del matí a l’Audiència Nacional en un furgó de la Guàrdia Civil procedent de les dependència policials de Tres Cantos, a Madrid, on ha passat la nit. Sandro Rosell va ser traslladat ahir des de Barcelona a la capital espanyola per passar aquest dijous a disposició judicial amb la resta de detinguts en aquesta operació conjunta de la policia espanyola i la Guàrdia Civil contra el blanqueig de capitals. Durant l’operatiu, hi va haver cinc detencions, entre les quals les de Rosell i la seva dona, tot i que ella va quedar en llibertat amb càrrecs dimarts mateix.

A primera hora del matí, l’advocat de Rosell, Pau Molins, ha assegurat que el seu client “ja ho va explicar tot” en dependències policials i que aquest dijous ho tornaria a fer davant de la jutgessa.

La presumpta trama hauria blanquejat 15 milions d’euros procedents de la venda dels drets audiovisuals de la selecció a una empresa del Qatar per part de la federació brasilera de futbol. Segons fonts de la investigació, part dels diners d’aquesta operació haurien anat a parar a mans de l’expresident del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell, i a l’expresident del màxim òrgan del futbol brasiler. Rosell hauria derivat les quantitats abonades a diverses societats amb seu a Andorra.

En el marc de l’operació, anomenada ’Rimet’, es van practicar diversos escorcolls, com ara al domicili de Rosell i la seva dona al barri de les Corts de Barcelona; la segona residència del matrimoni a Cassà de Pelràs, a Corçà, i al domicili d’un soci de Rosell a Alàs i Cercs. També es van fer escorcolls a Andorra, en aquest cas en col·laboració amb la policia d’aquest país, i a dos despatxos de Rosell a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia