Cuines del Món de Palamós revalida l’aposta integradora
Per novè any, i amb la cuina com eina, s’ha fomentat la interrelació entre les persones de diferents procedències
L’enginyera romanesa Doina Serbu, amb el típic plat sarmale, va ser l’encarregada de tancar a Palamós la novena edició de Cuines del Món. Aquest és un projecte que treballa la integració cultural i social a través de la gastronomia.
El projecte està plantejat com un taller de cuina, però amb l’objectiu d’utilitzar els fogons com a eina per fomentar la relació entre les persones de diferents procedències, enllaçant aspectes culinaris i humans, aprenent com és la vida quotidiana d’aquestes persones i com s’integren en la vida social catalana i, a la vegada, coneixent la seva cultura i gastronomia. Aquesta edició, i segons la regidora d’Ensenyament, Acció Social i Cooperació, Natàlia Casellas (ERC), s’han programat les de Bòsnia, Cuba, Bielorússia i Romania, per demostrar el potencial de palamosins de diverses procedències i generar un intens debat i ampliar la visió de les cultures que formen part del paisatge palamosí.
La llista de països avala l’èxit de la proposta aquests nou anys: Suïssa, Mali (associació d’africans), Xile, el Marroc (amazic i associació islàmica), Albània, el Pakistan, la República Dominicana, Cuba, el Senegal (associació d’africans), el Brasil, Bolívia, Gàmbia (associació d’africans), Ucraïna, Mongòlia, l’Equador (Aidicat), l’Uruguai (Aidicat), Nova Zelanda, Moldàvia, Itàlia, Veneçuela, la Costa d’Ivori, Hondures, Holanda, l’Argentina, Panamà, Polònia, les Filipines, Togo i el Perú.