Societat

Societat

Nova residència de gent gran, a la Farga de Banyoles

L’equipament, d’iniciativa privada, disposa de 54 places i un centre de dia amb capacitat per a 90 usuaris

Avui s’inaugura a Banyoles una nova residència geriàtrica assistida, La Vila Gran, de titularitat privada, situada al barri de la Farga. La part de residència disposa de 54 llits, repartits en 27 habitacions. A més, s’hi ofereix el servei de centre de dia, amb 90 places. Quan estigui a ple rendiment hi treballaran una trentena d’empleats, ha explicat la seva directora i copropietària, Anna Teixidor. Amb aquest nou equipament, la ciutat té nou residències per a gent gran (de diferents nivells de serveis) i tota la comarca, 13. La Vila Gran està situada al carrer Tarragona, en un edifici de nova planta, aixecat on hi havia hagut unes naus. Disposa d’una planta baixa i dos pisos, així com un jardí i una terrassa.

Al nivell del carrer s’hi concentren, entre altres espais, les dependències del centre de dia, les sales d’infermeria, de la metgessa, de fisioteràpia i gimnàstica, de podologia i la perruqueria, així com el menjador, una sala d’estar, una altra sala pensada per a les visites familiars i una per a la projecció d’audiovisuals. La majoria de les cambres són al primer i segon pis. Totes són de dos llits i cadascuna s’ha decorat de manera individualitzada perquè no n’hi hagi cap d’igual.

Líders en places

El Pla de l’Estany, on hi ha empadronades al voltant de 31.000 persones, té ara mateix 649 places en residències per a gent gran (en 13 establiments diferents, la majoria, a Banyoles), és a dir, n’hi ha una per cada 48 habitants.

En aquesta ràtio, la comarca de Banyoles és líder a la demarcació. S’ha de tenir en compte, però, que un percentatge important dels usuaris d’aquest tipus d’equipaments provenen d’altres comarques. On també hi ha moltes places amb relació als seus habitants és el Ripollès (25.000 habitants i 310 places, és a dir, una per cada 81). La llista de les comarques més afavorides continua amb la Garrotxa (una per cada 104).Per contra, on aquesta ràtio és més gran és a la Selva (167.000 habitants i 863 places): una plaça per cada 194 habitants. A l’Alt Empordà, la relació és d’una per cada 181; al Gironès, d’una per cada 160; al Baix Empordà, una per cada 159, i a la Cerdanya, d’una per cada 152, segons les dades de la Generalitat..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Nou projecte d'habitatge amb serveis per gent gran i accés per als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol