Societat

empresa

La Llar de Terrassa amplia la cuina per expandir el servei de menús triturats

La fundació i el Grup ISS amplien un 160% la producció de menjar de textura modificada per a persones amb disfàgia o que no masteguen de tot l’Estat

La Llar Fundació de Terrassa, que atén gent gran i persones amb dependència, i la Divisió de Restauració del Grup ISS Iberia han ampliat el marc de col·laboració i ho han fet estrenant una cuina que els permet augmentar un 160% la producció de menjar de textura modificada, és a dir, el menjar d’una dieta triturada per a aquelles persones amb problemes per mastegar, per empassar i de disfàgia.

Aquest servei el van posar en funcionament l’any 2013 per cobrir una necessitat dels clients de la residència i el centre de dia, però també, per oferir àpats atractius de gustos tradicionals al servei a domicili, actualment, per a particulars de Terrassa, però també per als ajuntaments de Terrassa, Manresa, Vilanova i la Geltrú, les Franqueses i Cardedeu. La voluntat, amb l’estrena de les instal·lacions, és atendre més persones. Pretenen que el servei de menús de textura modificada arribi a tot el territori estatal i ampliar d’aquesta manera el radi de cobertura que ja ofereixen a col·lectius de Castella-la Manxa i Andalusia.

Amb la nova cuina, també han hagut d’ampliar la contractació un 60%, i ara per ara ja hi treballen deu professionals: un cap de cuina, tres cuiners, tres ajudants de cuina, un netejador, un responsable de qualitat, dietista i nutricionista i una persona encarregada del magatzem.

La superfície de la cuina nova ocupa un espai de 237,92 metres quadrats i triplica la que hi havia per a producció i emmagatzematge. També permet millorar la feina d’estudi i investigació entorn de la dieta de la textura modificada. Les dues entitats han fet una aportació global de 350.000 euros i ara la producció pot arribar a 1.100 quilos diaris, cosa que també suposarà augmentar el 150% el nombre de menús diaris que reparteixen, xifrats actualment en 850 barquetes.

Les novetats les van presentar coincidint, fa uns dies, amb la 32a setmana de germanor de La Llar, un institució nascuda el 1949 com a residència i que forma part de la Fundació Antiga Caixa Terrassa. Des de fa uns anys, s’ha centrat a atendre la totalitat de les necessitats de la gent gran oferint activitats de contingut educatiu, però també amb serveis de prevenció, estimulació i el manteniment de capacitats físiques, socials i psicològiques, entre d’altres, amb un ampli equip de col·laboradors voluntaris.

1.100
quilos
de menjar de textura modificada són els que es poden fer diàriament, un 160% d’augment de la producció.
350.000
euros
és la inversió que han fet les dues entitats en l’ampliació de les instal·lacions de la cuina.

Plats naturals, però elaborats

Els nous plats de textura modificada representen un salt endavant en els tradicionals àpats que servien dietes triturades a base de carn, peix, ou i verdures bullides totes trinxades, ja que tenen molta més elaboració i se separen els primers plats i els segons, igual que la guarnició i l’acompanyament. D’aquesta manera, es poden fer uns 14 plats tradicionals com ara la paella marinera, el suquet de rap, pollastre a l’ast amb patates xips, canelons, torrons de Xixona, coca de Sant Joan o pa amb tomàquet, amb un procediment que tracta els ingredient naturals per separat, es trituren, s’envasen al buit i es pasteuritzen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona