Societat

Un curset a Olot tractarà de l’assetjament escolar

Quatre dels set cursos d’estiu que ha preparat per a aquest any la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FES) tracten de models pedagògics i estan adreçats especialment a educadors. Un d’aquests cursos (titulat Les pràctiques restauratives: crear comunitat per millorar les relacions i encarar bé els conflictes) inclou la gestió de problemàtiques que es donen a les aules, com ara l’assetjament escolar. El director de la FES, Jordi Calabuig, explica que si s’ha programat ha estat perquè ho havien suggerit els centres d’ensenyament. Les classes, organitzades juntament amb la UVic, les donarà l’educador social i mestre Ferran Erra. Les pràctiques restauratives que s’esmenten en el títol del curs són una metodologia que implica “la participació directa dels mateixos infants o joves” a través de “la presa de responsabilitat pels actes comesos” i mirant que participin de manera activa “tant en la resolució dels conflictes con a treballar per a la seva prevenció”, segons s’explica en el text de presentació d’aquest curset.

En l’àmbit de la pedagogia s’han programat també dos cursets sobre l’aplicació de l’artteràpia (a càrrec de les artterapeutes Alícia Expósito, Clara Aulina i Anna Tort, i la llicenciada en belles arts Agnès Capell); un altre sobre tècnica vocal a partir del mètode Estill Voice Craft (per la cantant i especialista en el mètode Estill Olga López) i Flipped Classroom, dedicat a un model pedagògic basat en eines informàtiques(per Jordi Simón, professor de la Universitat Ramon Llull)Completen l’oferta estiuenca de la FES El segle XIX. Lluites socials, transformacions econòmiques i resistències: antic règim vs. societat liberal, que donaran Genís Barnosell, Joaquim Puigvert, Enric Saguer, Jordi Bohigas, Manel Risques i Agustí Alcoberro; i Mindfulness com a eina de comunicació, a càrrec de Rosa Collell, doctora en comunicació organitzacional.El preu dels cursos varia entre 50 euros i 155 euros.. Totes les classes es faran al juny o al juliol. Per a l’agost, la FES ha preparat els workshops internacionals sobre arquitectura i paisatge, audiovisual i fotografia i escenografia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia