Societat

Granollers va tenir un camp de concentració franquista

Un tècnic municipal descobert la documentació que ho acredita

El tècnic municipal de l’Ajuntament de Granollers Paco Cruz ha descobert una documentació que acredita que la ciutat va tenir un camp de concentració franquista en l’antiga caserna militar de la plaça de la Caserna. El camp acollia homes sobre els quals no hi havia indicis suficients per ser enviats a presó i que conformaven batallons de treball, realitzant tasques que consistien a reconstruir equipaments, ponts i carreteres, entre d’altres, segons ha informat aquest divendres el consistori en un comunicat.

La troballa és una carta amb el distintiu de “camp de concentració” del comandant militar Ignacio Pertica, que anava dirigida a l’alcalde per reclamar la instal·lació d’electricitat i telèfon. Amb aquesta missiva s’ha confirmat l’existència d’aquests camps, un dels 16 recintes d’aquestes característiques a tota Catalunya.

El descobriment s’ha fet públic coincidint amb els actes de record del bombardeig que va sofrir la localitat el 1938, en concret en la xerrada del doctor en Història i investigador del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica, Aram Monfort, Els camps de concentració de la postguerra a Catalunya i el cas de Granollers segons la documentació de l’Arxiu Municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia