Societat

Valls fa encara més gran la festa major

Aquest Sant Joan creixen el seguici festiu i la seva versió infantil

Roba Estesa, Animal i Aspencat al cartell musical

Valls no s’esperarà a la sortida de l’àliga al balcó de l’ajuntament el 20 de juny, senyal de l’inici oficial de la festa major de Sant Joan, i des d’avui mateix s’aboca a aprofitar cada moment de festa: aquest cap de setmana ja ofereix bona gastronomia, amb la ruta de tapes Kissa; descoberta de patrimoni, amb la ruta teatralitzada pel call jueu; castells, amb els assajos oberts i l’homenatge diumenge a la tarda a la Fundació Pau Casals, que serà proclamada Ambaixadora dels Xiquets de Valls 2017 i molta cultura popular. I és que dissabte es farà la cercavila inaugural del ball de cercolets de Valls, que es recupera des que va sortir per darrer cop al carrer a les Decennals de 1881. El nou element del seguici estarà apadrinat pels Cercolets de Vilafranca. Demà també es presentarà el bou petit, que s’incorporarà al seguici infantil junt amb el Lladrefaves infantil que Picamoixons va estrenar per Sant Josep. Encara cal afegir que dissabte hi haurà la 19a Trobada de Gegants i que tindrà lloc la Mostra de Balls de Bastons ja que la colla local celebra el 25è aniversari de la seva recuperació. La cita tindrà com a convidats els balls de bastons de Montblanc, l’Esbart Santa Tecla de Tarragona, l’Arboç i Igualada. L’endemà s’ha previst una cercavila extraordinària pel 30è aniversari de la mulassa. La celebració de Corpus també farà sortir al carrer els gegants i l’àliga, que participaran a la processó en un recorregut encatifat de flors. Amb el calendari més proper a Sant Joan, la següent gran cita serà el dia 20, amb la proclamació de mossèn Josep Bofarull Veciana com a Santjoaner, el conte dedicat als gegants en el seu 70è aniversari que celebren amb imatge rejovenida i la tronada. A més ja es podrà allargar la vetllada amb la primera revetlla i la música de l’orquestra Mitjanit. El cartell musical també inclou Cesc Freixas, Aspencat, Animal, Roba Estesa, Ebri Knight, Los Manolos o l’ex Tequila Alejo Stivel, i en l’apartat d’espectacles, Faemino y Cansado. El ritual festiu, amb la revetlla, Completes, el Tomb, el Tombet i els castells, no es clourà fins al dia 26 de juny.

Per Corpus, carrers encatifats

Moltes altres poblacions mantenen o han recuperat la tradició d’elaborar catifes de flors per Corpus. És el cas de Tivissa, Jesús, el Perelló, Riudoms, Vila-seca o l’Ametlla de Mar, on els veïns treballaran la nit de dissabte a diumenge per enllestir-les. Serà una jornada llarga en què també se celebrarà la Nit de Poesia al carrer i Nit de ball. A Tarragona, els Amics de la Catedral han preparat l’activitat Viu el Corpus a la catedral en què l’oca Anserina explicarà la tradició de l’ou com balla a la mainada. La processó i el repartiment de coques de cireres serà diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES