Societat

tribunals

sentència

Llavaneres, obligat a pagar o readmetre els mestres de l’escola de música

Ho dicta una sentència del TSJC que considera improcedent l’acomiadament de la plantilla

Els extreballadors recorreran al Suprem per ser readmesos

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera “improcedent” l’acomiadament de la plantilla de l’escola de música de Sant Andreu de Llavaneres el setembre del 2015, i obliga l’Ajuntament, a qui considera “el veritable empresari”, a pagar la corresponent indemnització o readmetre el personal acomiadat al seu antic lloc de treball.

Els fets es remunten al juny del 2015, quan l’entitat que gestionava el servei es va declarar insolvent i el consistori va decidir assumir la gestió del servei. Tal com recorda en un comunicat fet públic ahir l’Ajuntament, no va considerar en cap cas com a pròpies les obligacions fiscals pendents de l’Associació Musical de Llavaneres, que prestava el servei i es va negar a pagar les indemnitzacions i les nòmines pendents dels treballadors. Així ho reconeix una primera sentència del jutjat social 1 de Mataró que defensava també que era l’associació la que havia d’afrontar els pagaments esmentats.

Segons el Col·lectiu Ronda, va ser aquesta sentència contra la qual van recórrer sis dels tretze extreballadors, que s’ha resolt ara favorablement i condemna el consistori a pagar les nòmines del juny al setembre, quan es va posar en marxa el nou servei municipal. També es reclama uns 70.000 euros al consistori en indemnitzacions per l’acomiadament improcedent. Tot i això, segons explica la defensa dels extreballadors, es presentarà un recurs al Tribunal Suprem per aconseguir que l’acomiadament sigui considerat nul. “Se sorprenen que s’admet que l’Ajuntament és l’empresari però no es declari nul, que és el que volem perquè s’obligui a readmetre’ls”, explicaven des del Col·lectiu Ronda.

En el comunicat emès ahir per l’Ajuntament es donava per fet que acataria el dictamen judicial del TSJC quan aquest sigui ferm i que procedirà a la conseqüent indemnització dels treballadors.

LA XIFRA

70.000
són els euros de les indemnitzacions que percebran els sis treballadors que han denunciat l’Ajuntament.

Nou gestor per acollir prop de 200 alumnes

Al mateix temps que l’equip de govern de Llavaneres assumia ahir la sentència judicial, aprofitava per fer una defensa del nou model educatiu i formatiu de l’escola de música. Un servei que, al llarg dels darrers dos anys, s’ha professionalitzat i que persegueix l’objectiu d’acollir 200 alumnes. La nova gestió, des de fa algunes setmanes, recau en Carles Farràs, president de l’Associació Catalana d’Escoles de Música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible en la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona