Societat

religions

El Vaticà torna a causar sorpresa a Barcelona

El capellà de Cornellà Sergi Gordo i el mallorquí Toni Vadell són els nous bisbes auxiliars de la capital catalana

El cornellanenc Sergi Gordo, de 50 anys, i el mallorquí Toni Vadell, de 45, són els nous bisbes auxiliars de Barcelona. Després de mesos d’especulacions, el Vaticà va anunciar ahir els dos nomenaments i l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, a punt de ser cardenal, ho va confirmar.

A partir d’ara, doncs, el Bisbat de Barcelona disposa d’un bisbe titular i tres bisbes auxiliars, ja que Sebastià Taltavull, de 69 anys, que ho és des del 2009, de moment continuarà compaginant aquest càrrec amb el d’administrador apostòlic de la diòcesi de Palma (en espera de ser nomenat titular definitivament).

“Són pastors i persones de comunió, homes en sortida, que obren les mans per abraçar als altres, siguin o no cristians, tal com demana el papa Francesc”, va dir ahir l’arquebisbe Omella en presentar Gordo i Vadell, i va assegurar que “que treballen pel bé comú”.

Feia mesos que Omella esperava els dos bisbes auxiliars. El vaivé de Taltavull de Barcelona a Mallorca era un maldecap i una situació d’extrem esgotament per al menorquí, i, de fet, una situació insostenible, tenint en compte la grandària de la diòcesi de la capital catalana. El fet que Omella hagi de viatjar constantment a Roma feia necessari aquest reforç.

Des que el papa Francesc va anunciar que Omella seria cardenal, a finals de maig, que es donava per fet que la qüestió dels bisbes auxiliars havia quedat desbloquejada després de mesos d’incerteses. Ha estat qüestió de dies.

Els nomenaments de Gordo i Vadell van sorprendre perquè fins ahir ningú havia pensat en ells per aquest càrrec, sobretot en el cas del prevere de Mallorca. Al contrari, la decisió del Vaticà ha tornat a evidenciar que cap “suposat expert” l’ha encertat i que les qüestions d’església són imprevisibles fins l’últim moment. Feia mesos que s’especulava i es donava per segur que els bisbes auxiliars serien Santiago Bueno, responsable del tribunal eclesiàstic de Barcelona, i Salvador Bacardit, delegat episcopal de Càritas Diocesana, rector de Sant Vicenç de Sarrià i antic col·laborador de l’arquebisbe, ara emèrit, Lluís Martínez Sistach. També s’havia parlat, però amb menys convenciment, de Norbert Miracle, Ramon Corts i Armand Puig. Doncs res, al final, dos “joves” i sense gaires “padrins” que asseguren la renovació .

Sergi Gordo Rodríguez, nascut a Barcelona el març del 1967, viu a Cornellà de Llobregat, on és membre de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel des del seu naixement. És llicenciat en ciències eclesiàstiques per la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC) i en filosofia per la URL. Professor de la Facultat de Filosofia i de l’Iscreb, és canonge de la catedral de Barcelona.

Antoni Vadell Ferrer va néixer a Llucmajor el 1972. És el bisbe més jove de l’Estat, condició que pren al que ho era fins ara: Xavier Novell, bisbe de Solsona. Ordenat prevere el 1998, és llicenciat en catequètica pel Salesianum de Roma i és professor del Centre d’Estudis Teològics i de l’Institut d’Estudis Teològics del Laïcat.

LES FRASES

Volem treballar en aquesta església en sortida que vol el papa Francesc
Sergi Gordo
nou bisbe auxiliar de barcelona
Estic molt content de poder participar en la vida de la diòcesi de Barcelona
Toni Vadell
nou bisbe auxiliar de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva