Societat

Les cadires del passeig de Manresa seran gratis

Ara seran propietat de la ciutat, tal com la popular Rosita va establir quan va testar

Les populars “cadires de la Rosita” del passeig Pere III de Manresa han iniciat una nova etapa després de més d’un segle d’història. Els operaris van acabar ahir la instal·lació, després que l’Ajuntament hagi acceptat l’última voluntat de Rosa Cases, la Rosita de les cadires.

Ho van detallar Joan Calmet, segon tinent d’alcalde, i Albert Tulleuda, gerent de Fira de Manresa, l’ens que les gestionarà. Calmet va explicar que després de la mort de Cases, al gener, el seu hereu va informar de la voluntat de donació que constava en el testament. Un cop fets els tràmits, el dia 13 d’aquest mes es va poder acceptar el llegat.

Un dels fets destacats és que ja no caldrà pagar per seure a prendre la fresca. Hi haurà, però, menys cadires. Cases en tenia 435, tot i que últimament ja només se n’instal·laven 380 –les que es trobaven en més bon estat–. L’Ajuntament ha decidit posar-ne 272 per “millorar la mobilitat entre els carrers Casanova, Arquitecte Oms i el passeig” i per atendre la demanda de terrasses del sector de la restauració.

L’imaginari col·lectiu

Cases va néixer a Solsona el 1928 i va morir als 88 anys. El 1956 es va casar amb Àngel Prat, encarregat de les cadires, que les havia heretat del seu pare. Quan va morir, Cases se’n va fer càrrec. Aquests últims anys n’havia cedit la gestió per motius d’edat. Com va recordar Calmet, va ser una persona molt coneguda que, juntament amb les seves cadires, forma part de l’imaginari col·lectiu de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia