Societat

tribunals

judici a un mosso

Un mosso admet haver partit l’orella d’un noi amb la porra

Afirma que la defensa se li va desviar cap al cap del veí en topar amb el cos de l’altra agent, que l’havia picat a les cames, a Sants

La fiscal demana per a ell tres anys de presó i les acusacions, sis

“Ens van ordenar dispersar la plaça de Sants perquè tiraven objectes a les furgonetes policials. L’agent va donar l’ordre al senyor de la bicicleta que marxés d’allà i, com ell no volia, va donar-li un cop amb la porra a les cames. Em vaig apropar, ens va amenaçar dient-nos: «Si em toqueu us mato», i vaig treure l’arma de defensa per donar-li un cop a les cames o als glutis. Quan anava a fer-ho, vaig topar amb l’esquena de la companya, no vaig poder desviar la direcció i li vaig donar al cap. En cap moment volia donar-li al cap.” Amb aquestes paraules un agent amb dotze anys a la brigada mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra va admetre ahir, en un judici a l’Audiència de Barcelona, haver partit l’orella a un veí que creuava la plaça de Sants de Barcelona, el 24 de maig del 2014, l’endemà de forts aldarulls al barri pel desallotjament del centre social Can Vies.

La fiscal va demanar per a l’agent tres anys de presó i quatre anys d’inhabilitació a càrrec públic per un delicte de lesions, i a pagar una indemnització d’uns 2.600 euros al veí. L’acusació del jove, exercida per Montse Fernández, va elevar la pena a sis anys de presó, en incloure el delicte contra la integritat moral i una indemnització de 10.000 euros, el mateix que l’acusació popular d’Irídia, Centre per a la Defensa dels Drets Humans.

L’agent de la Brimo va ser desmentit per la víctima, que va afirmar que creuava la plaça per anar a buscar la xicota. “Sense cap motiu em van pegar i em va començar a sortir sang de l’orella.” Va requerir disset punts de sutura. La mossa que acompanyava l’acusat va explicar que “estaven molt junts i es tocaven” però que no va veure res. Tots dos es van aturar en veure que sagnava, li van dir si volia assistència mèdica i van explicar que el seu superior se n’havia fet càrrec.

Reclam a la Generalitat

La versió policial va ser desmentida per un bomber de Barcelona, que va assegurar: “Els Mossos van arribar a la plaça donant cops a tothom”, i el seu grup d’amics va recollir les taules d’una terrassa. Després va veure l’agent donant el cop antireglamentari al veí: “Va agafar la porra amb les dues mans i li va donar al cap, de forma directa.”

En acabar el judici, l’advocat Andrés García Berrio va explicar que s’han personat en aquest cas per instar la Generalitat a “corregir les irregularitats de la Brimo i no permetre la seva impunitat”.

LA FRASE

L’agent va agafar la porra amb les dues mans i li va picar al cap. Va ser un cop directe, no desviat
Testimoni
bomber de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’hospital Santa Caterina incorpora la dermatologia digital

salt
Medi Ambient

Acció Climàtica contracta ramats per a prevenir incendis i preservar espais naturals

calonge i sant antoni

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà
societat

El 35 % dels Mossos pateix depressió, estrès o ansietat, segons un estudi

barcelona
SANT JULIÀ DE RAMIS

Els germans Roca obriran el restaurant de la Fortalesa de Sant Julià el 16 de maig

SANT JULIÀ DE RAMIS
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA