Societat

militars i espai públic

Sabadell i Castellar rebutgen les maniobres de l’exèrcit espanyol

La presència d’una trentena de soldats de l’exèrcit espanyol duent a terme unes maniobres militars inèdites a la zona del Rodal, entre Sabadell i Castellar del Vallès, va aixecar ahir la protesta dels alcaldes d’aquestes dues localitats. En un comunicat conjunt els batlles van rebutjar de manera contundent aquesta mena d’exercicis i han posat de manifest que aquestes pràctiques “no haurien d’haver-se produït mai”. Els dos governs han acordat proposar una declaració institucional conjunta de rebuig de l’activitat militar i han anunciat que es declararan ciutats “pacifistes, antimilitaristes i lliures de pràctiques militars”.

Els alcaldes reaccionen

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, considera “inadmissible i una provocació” la presència de l’exèrcit fent pràctiques militars: “Som i serem una ciutat pacifista i rebutgem qualsevol pràctica o exercici militar al nostre municipi”, va manifestar. Per la seva banda, Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès, va declarar que “Castellar ha fet una aposta important per la pau” i va remarcar que “no rep de bon grat les maniobres militars al municipi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia