Societat

patrimoni arquitectònic

aniversari

La característica torre de Collserola compleix 25 anys

El proper 27 de juny es compliran 25 anys de la inauguració de la torre de Collserola, un innovador complex de telecomunicacions, que es va estrenar amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. L’equip del reconegut Norman Foster va ser l’escollit per dissenyar la torre en proposar una obra avantguardista d’enginyeria i arquitectura. Es tracta d’una torre, amb una altura de 288 metres, esbiaixada amb plataformes de gran volada que resulta una innovació en construccions d’alçada. A més de la torre, el complex està format per un edifici auxiliar i una urbanització exterior de 32 hectàrees.

Va ser als anys 80 quan es va evidenciar la necessitat d’ampliar i millorar les instal·lacions de telecomunicacions situades al Tibidabo des de l’any 1959. L’Ajuntament de Barcelona va impulsar una gran infraestructura que aglutinés els serveis de comunicació dispersos per l’àrea metropolitana. Així, el 1987 es constitueix la societat Torre de Collserola, participada per Telefónica, Retevisión, el CTTI de la Generalitat i l’AMB, que va aixecar la torre i que ara gestiona els serveis que s’hi ofereixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia