Societat

procés sobiranista

El PSC de Lleida denuncia als mossos les pintades del seu local

El primer secretari de la Federació del partit a Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha lamentat “les coaccions i les faltes de respecte cap a les persones que pensen diferent”

La Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran ha denunciat davant els Mossos d’Esquadra els atacs patits durant aquesta matinada a la seu del partit a Lleida, amb escrits relacionats amb el procés independentista i ous amb pintura a la façana de l’edifici. El primer secretari de la Federació del partit a Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha lamentat “les coaccions i les faltes de respecte cap a les persones que pensen diferent” i ha afegit que “tots els debats i les posicions polítiques sobre el referèndum i altres qüestions s’han de respectar i s’han d’entendre”. Ordeig ha afirmat que “no ens poden donar lliçons de democràcia els que volen imposar el seu ideari fent ús del vandalisme” i ha recordat que “no és la primera vegada que patim aquest tipus d’atacs i que els nostres càrrecs han de suportar amenaces i coaccions per defensar el diàleg, la democràcia i l’entesa com a via de solució a l’encaix de Catalunya amb Espanya”. Per la seva banda, l’alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha lamentat els fets i ha manifestat que “ha faltat diàleg pel moment polític actual en el que estem” i ha assegurat que “actes com aquest no ajuden gens a la convivència ni a la democràcia”.

Òscar Ordeig ha afirmat: “Estem cansats de l’escalada de tensió que no ens porta més que a viure situacions com aquesta que es repeteix ja massa sovint.” Ha fet una crida al diàleg entre les parts. “Caldria que els alts càrrecs, tant al Govern de Catalunya com al d’Espanya comencin a parlar i a contribuir a baixar els ànims enlloc de posar més llenya al foc amb la unilateralitat dels uns i l’immobilisme dels altres”.

Per la seva banda, el president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha condemnat les pintades aparegudes a la seu del PSC a la capital del Segrià i ha remarcat que el partit ja ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra. Ros ha manifestat que “estem en un Estat en el qual la democràcia i la llibertat de què gaudim ens va costar conquerir al sortir de la dictadura”. En aquest sentit, ha afegit que “pintades d’aquestes característiques atacant el PSOE i associar-lo al GAL són profundament antidemocràtiques i desqualifiquen clarament a qui ho fa”. “Crec en el diàleg en política i, justament, crec que ha faltat diàleg pel moment polític actual en el que estem” perquè “el diàleg i el pacte són la base de la convivència i la base en un Estat de dret i actes com aquest no ajuden gens a la convivència ni a la democràcia, ha sentenciat l’alcalde de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona