Societat

trànsit

proposta

El RACC proposa poder conduir des dels 17 anys

Únicament es podria fer si el menor va acompanyat per un familiar o tutor, com ja passa en altres països europeus

El RACC ha proposat avui un sistema d’accés gradual al permís de conduir que permetria poder posar-se al volant als 17 anys, abans d’obtenir el carnet, únicament si es va acompanyat per un familiar o tutor, com ja passa en altres països europeus. Així ho planteja el Reial Automòbil Club de Catalunya en una bateria de 20 mesures que ha presentat avui per reduir la sinistralitat viària, en la qual defensa establir un sistema de formació progressiva d’accés al permís de conduir, dividit en tres etapes.

Aquest sistema progressiu té com a objectiu permetre als conductors novells obtenir les habilitats de conducció necessàries en condicions de risc més baixes abans de passar a les tasques de conducció més difícil. Abans d’obtenir el carnet, i a partir dels 17 anys, es permetria la conducció, després de superar un procés de verificació consistent en un examen de les aptituds psicofísiques, encara que seria sempre acompanyat per un familiar o tutor.

El RACC planteja que en aquesta fase es podrien aplicar algunes restriccions, com per exemple limitar la conducció a zones urbanes. El conductor hauria de portar una placa “L” vermella en el seu vehicle i omplir un llibre de registre per verificar les hores que ha passat conduint. Posteriorment, una vegada obtingut el carnet, als conductors joves se’ls imposarien limitacions com no poder conduir de nit, el límit zero en la taxa d’alcoholèmia o limitar el nombre d’ocupants de la mateixa edat, amb la finalitat de reduir les pràctiques de risc al volant.

També s’imposarien restriccions sobre la potència del cotxe, l’ús del mòbil al volant i l’obligatorietat de portar una placa “L” de color verd.

Als dos anys d’obtenir el carnet, es podrien aixecar aquestes restriccions i accedir al mateix nivell de permís que els adults, segons la proposta del RACC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva