Societat

policial

detenció d'un piròman

Enxampen ’in fraganti’ el piròman que actuava al districte de Ciutat Vella de Barcelona

Se li imputen set delictes greus de danys amb agreujant d’incendi, un delicte d’incendi amb risc per a les persones i un delicte greu de danys

El sospitós, un home de 31 anys, tenia antecedents

Els Mossos d’Esquadra han detingut el piròman que des de mitjan maig havia atemorit el districte de Ciutat Vella de Barcelona. Se l’acusa de set delictes greus de danys amb agreujant d’incendi, un delicte d’incendi amb risc per a les persones i un delicte greu de danys amb agreujant d’estralls.

La policia catalana ha informat aquest dilluns en un comunicat que el passat 13 de juny va enxampar in fraganti el presumpte autor de nou incendis que es van succeir amb pocs dies de diferència als barris de la Ribera, santa Caterina i el Born de Barcelona.

La cadena de focs intencionats va començar el 12 de maig i va generar alarma social entre els veïns de la zona. En algun cas va arribar a posar en risc la integritat dels ocupants dels edificis afectats.

La investigació iniciada pels Mossos després de diversos incidents similars va apuntar a una mateixa autoria. Les primeres indagacions, a partir de les denúncies rebudes i de la informació que generaven els cossos policials o els serveis de bombers, van posar de manifest que el causant dels incendis actuava sobretot de matinada i utilitzava sempre la mateix metodologia. L’autor dels focs feia servir accelerants del foc com pastilles per a barbacoes i alcohol. A banda, utilitzava un esprai de color negre amb el qual pintava la façana de l’edifici o els intèrfons. A més, els successos tenien lloc amb pocs dies de diferència i a la mateixa zona del districte, fins i tot als mateixos carrers.

Els investigadors van establir un dispositiu de vigilància que ha culminat amb la detenció del piròman un mes després de l’inici de la sèrie d’incendis. L’home va ser enxampat just en el moment que havia fet esclatar un artefacte explosiu adherit amb cinta aïllant a la porta d’accés de l’edifici, en un immoble que ja havia patit dos atacs en setmanes anteriors. El sospitós va passar a disposició judicial el dia 16 de juny i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

El detingut, un veí de Barcelona de 31 anys i nacionalitat espanyola, té antecedents de l’any 2011 per a delictes de la mateixa naturalesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR