Societat

trànsit

vaga d'examinadors

La vaga fa perillar uns 1.100 exàmens de conduir a Lleida

Els examinadors segueixen les vint jornades d’aturades per reclamar al govern espanyol que els pagui el complement salarial, acordat fa deu anys

A Lleida, cada dia de vaga s’han de suspendre 52 exàmens

La UGT xifra d’entre un 82% i un 85% el seguiment que ha tingut a Catalunya la nova jornada de vaga dels examinadors de carnet de conduir d’ahir. El col·lectiu fa vaga al conjunt de l’Estat des del 2 de juny per tal que la direcció general de Trànsit faci efectiu un complement salarial d’uns 200 euros nets al mes que la DGT va acordar fa deu anys amb els sindicats i que encara no s’ha aplicat.

La UGT calcula que a Catalunya, en els vint dies de vaga previstos, es poden arribar a suspendre més de 29.000 exàmens de conduir. En el cas de Lleida serien uns 1.100. La vaga continuarà tots els dilluns, dimarts i dimecres fins al 31 de juliol, mentre la DGT no accepti les reivindicacions del col·lectiu. Les aturades dutes a terme des de principis de juny les han seguit més d’un 90% dels examinadors de Catalunya, segons el sindicat.

A Lleida, segueixen la vaga quatre dels sis examinadors. L’aturada suposa l’anul·lació, cada jornada de vaga, de 52 exàmens a Lleida.

Sílvia Faja, examinadora de trànsit i secretària d’administració general de l’Estat de la UGT de Cava, explica que es mantenen les aturades previstes entre els examinadors de trànsit davant “la incomprensible manca de voluntat negociadora” de la DGT i del govern espanyol. La UGT, de la mateixa manera que altres organitzacions sindicals, exigeix a la direcció general de Trànsit “que faci front al pagament del complement salarial compromès amb els examinadors amb fons propis i sense haver de recórrer a Hisenda, ja sigui en forma de complement de productivitat o amb el nom que vulgui”.

La responsable sindical ha recordat que l’increment salarial pactat amb els sindicats fa una dècada “és condició indispensable” per a la desconvocatòria de la vaga. Des de la UGT recorden que el col·lectiu “ha mostrat massa cops la seva bona voluntat i paciència, creient durant una dècada les eternes promeses de pagament i intentant minimitzar al màxim els efectes negatius que les mobilitzacions poden tenir sobre la ciutadania”. En aquest sentit, Faja ha manifestat que el col·lectiu “se sent enganyat” i lamenta que des de la DGT se’ls hagi reconegut que hi ha prou recursos per pagar el complement compromès, però que no hi ha cap voluntat política per fer-ho.

LA FRASE

Ja hem mostrat la nostra paciència, creient durant una dècada les eternes promeses de la DGT
Sílvia Faja
EXAMINADORA I SECretària D’ADMINISTRacIÓ DE L’ESTAT DE LA UGT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia