Societat

municipal

civisme

Demanen mà de ferro a Lloret contra l’incivisme dels turistes

Una plataforma de veïns reclama més inspeccions en l’activitat dels habitatges d’ús turístic (HUT)

Tips alerta que la temporada alta tornarà a dur al municipi “soroll, brutícia i prostitució”

Una plataforma de veïns del nucli de Lloret amb representació d’alguna de les urbanitzacions s’ha constituït per queixar-se de l’actitud incívica. Els veïns, reunits amb el nom de Tips de Soroll i Brutícia (Tips), demanen més duresa a l’Ajuntament contra l’incivisme dels turistes i reclama el respecte de la normativa dels habitatges d’ús turístic (HUT).

Abans que demà l’equip de govern de Lloret (CiU, ERC-Avancem i el PSC) presenti una campanya de civisme per als mesos d’estiu, Tips va fer ahir un comunicat en què alerta que l’allau de visitants al poble durà “soroll, brutícia i prostitució”. És el que van concloure l’any passat en una ronda nocturna per Lloret i que van recollir en un informe d’incidències lliurat a l’alcalde, Jaume Dulsat (CiU). La prostitució augmenta notablement a l’avinguda Just Marlés els mesos d’estiu.

Un dels integrants de Tips assenyala que no volen anar “en contra de ningú” i que són conscients que “de miracles, no n’hi ha”. Lloret multiplica gairebé per cinc els 40.000 habitants que hi fan vida regularment, però diuen que s’hi podria fer més.

Moratòria d’obertura

L’equip de govern prepara una ordenança específica i va decretar una moratòria d’obertura de llicències al desembre. Tips hi ha presentat al·legacions i voldria, entre altres coses, que s’inclogués que un pis o una casa amb un veí empadronat no pugui ser utilitzat com a HUT i que hi hagi la cèdula d’habitabilitat, assegurances i certificats energètics.

Segons dades del desembre del 2016, a Lloret hi havia 2..832 HUT registrats, amb un increment d’un 37% en dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.