Societat

ensenyament

El curs es tanca amb 106.000 beques de menjador

Ruiz atribueix l’augment a l’actualització dels requisits per accedir-hi

El curs passat se’n van donar 90.000

Més de 106.000 escolars han tingut aquest curs beca de menjador, mentre que el curs passat van ser al voltant de 90.000. Aquestes són les dades que va fer públiques ahir la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, en la comissió sobre educació que es va fer a la tarda al Parlament de Catalunya. La titular d’Ensenyament va atribuir aquest augment del nombre de beneficiaris de les beques de menjador escolar a l’actualització dels requisits necessaris per poder accedir a l’ajuda econòmica.

En concret, s’ha canviat l’índex de referència per accedir a la beca, i s’ha passat de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC) a l’indicador de risc de pobresa. També s’ha eliminat el tram flexible. De fet, els consells comarcals feia temps que ho demanaven per tenir més marge de maniobra. “Es donen més beques que mai –va assegurar Ruiz– i el més important és que van a les persones que més ho necessiten.” La consellera va explicar que es tracta d’una partida oberta, perquè ningú en quedi fora.

El PSC, CSQP i C’s es van queixar pels alumnes de secundària de centres sense menjador i en situació de vulnerabilitat. També van denunciar que hi ha alumnes que es queden sense beca perquè els pares han perdut la feina i estan en situació administrativa irregular. Ruiz no va donar informació sobre beques denegades.

LA FRASE

El problema de l’alimentació va més enllà de les beques de menjador
Meritxell Ruiz
consellera d’ensenyament

Un centre de Castelldefels ha de fer el 25% en castellà

L’escola Josep Guinovart de Castelldefels (Baix Llobregat) haurà de fer el 25% de les classes en castellà almenys a la meitat de les aules. Així ho ha decidit un jutge que ha donat la raó a un grup de famílies que van reclamar l’escolarització dels fills en llengua castellana, segons va avançar ahir TV3. Els alumnes afectats per la mesura poden ser més, perquè encara hi ha algunes denúncies pendents de la decisió judicial. Aquesta serà la dotzena escola que es veu obligada a fer un 25% de les classes en castellà. El conflicte en aquest centre d’educació públic de Castelldefels arrenca a mitjan curs passat i el grup de pares que van reclamar un canvi del projecte lingüístic a l’equip directiu del centre van acabar portant-ho als tribunals i han guanyat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia