Societat

Municipal

Més actes, canvi d’espais i nou bestiari en la festa major de Terrassa

Els concerts de Bustamante, Los Chichos i Los Manolos s’enduen el 37,3% del pressupost destinat a contractacions

Es torna a apostar per músics locals

La festa major de Terrassa, que se celebrarà des de demà fins al 5 de juliol, incrementa en una vintena el nombre d’activitats programades, fins a arribar als 316 actes, mantenint, això sí, el mateix pressupost, que s’enfila fins als 415.000 euros, 35.000 dels quals els aporten els patrocinadors. Segons va explicar el regidor de Cultura, Jordi Flores, la principal novetat de l’edició d’enguany és el canvi d’escenari d’El Jove, que organitza el Consell de Joves de Terrassa i que es trasllada al tram sud del parc de Vallparadís, al torrent de la Font d’en Sagrera, una zona més àmplia i amb millors accessos. El regidor també destaca que aquest any es farà una cercavila infantil de cultura popular dins dels actes de la programació específica per als més menuts i una batucada a les sis de la tarda de diumenge des del portal de Sant Roc, passant per la rambla d’Ègara.

Els actes i grups de cultura popular són els grans protagonistes d’aquesta festa, que enguany, a més, estrena bestiari , amb la incorporació de l’Àliga de Terrassa, que ja es va presentar en societat dissabte passat amb una festa a la plaça Vella. La baixada del Drac des de la carretera de Matadepera, l’encesa del ciri en honor dels patrons de la ciutat –els sants Pere, Cristòfol i Valentí–, la lectura del pregó a càrrec del cuiner televisiu Marc Ribas i el descobriment del capgròs de l’any, així com el Raval Infernal, marcaran demà l’inici de la festa major més tradicional.

L’altra gran aposta de la festa és la programació musical, amb actuacions cada dia. N’hi ha programades fins a 86, i Flores destaca que n’estan “satisfets”, perquè han “tornat a batre el rècord de participació de grups locals”, que representen el 73% del total. Com a caps de cartell, tot i que no són locals, destaquen l’actuació de David Bustamante, que costarà 42.400 euros, la de Los Chichos a El Jove (13.310) i la de Los Manolos (14.520). Els tres concerts s’enduen el 37,3% dels 188.000 euros de pressupost que es destina a la contractació de tot tipus d’actuacions durant la festa.

La CUP, per la seva banda, ha criticat aquesta fórmula, utilitzada any rere any, perquè considera que no és plural i que s’endú gran part del pressupost. El consistori ho nega i qualifica la programació d’equilibrada. “És un reflex del tarannà de la ciutat”, en paraules del mateix alcalde, Jordi Ballart, el dia de la presentació.

LA XIFRA

42.400
euros
costa el concert estrella de David Bustamante, d’un pressupost de 188.000 euros destinat a contractacions.

LA FRASE

Estem satisfets de tornar a batre el rècord de participació de grups locals en la festa
Jordi Flores
REGIDOR DE CULTURA DE TERRASSA

Protocols i tria de concerts el 2018

Un dels reptes per a l’edició de l’any que ve és obrir als terrassencs la tria d’algunes actuacions musicals, en “un únic espai i en una franja horària” determinada, va reiterar el regidor de Cultura, Jordi Flores. Aquesta és una demanda que havia fet la CUP, amb la qual Flores assegura que estan treballant per definir aquesta possibilitat com a prova pilot, com ja han fet enguany els organitzadors d’El Jove. “Ho farem només si el procés té prou garanties, però anirem amb peus de plom”, hi va afegir.

També està oberta, com va impulsar ERC-MES en una proposta de resolució i després en un acord de portaveu, la modificació dels protocols dels actes tradicionals de la festa major. “El procés va lent”, va admetre Flores, perquè “el tempo el marca la recerca de consens de les entitats”. L’última revisió d’aquests protocols es va fer el 2009 i, malgrat que Flores defensa que s’haurien de canviar, va voler deixar clar que només es farà “si les entitats volen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia