Societat

municipal

lgtbi

Una alcaldessa del PP fa treure una bandera de l’arc de Sant Martí el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

L’emblema del col·lectiu estava penjat des de la matinada a la finestra del despatx del grup d’IU a l’Ajuntament d’Aguilar de Campoo

La popular María José Ortega justifica la decisió perquè el símbol s’havia instal·lat sense autorització

L’alcaldessa d’Aguilar de Campoo (Palència), la popular María José Ortega, ha ordenat aquest dimecres, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI (lesbià, gai, transgènere, bisexual i intersexual), la retirada d’una bandera de l’arc de Sant Martí, símbol d’aquest col·lectiu, de la façana de l’Ajuntament. Ortega ha justificat la decisió perquè la bandera s’havia col·locat sense autorització.

L’emblema estava penjat des de la matinada a la finestra del despatx d’IU al consistori i ha estat aquesta formació la que n’ha denunciat la retirada. La formació d’esquerres ha acusat l’alcaldessa i també diputada provincial de “manca de coherència”, ja que aquest dijous la Diputació debatrà una moció en defensa del col·lectiu LGTBI presentada pel grup popular i consensuada amb la resta de partits presents a la institució.

Ortega ha defensat en declaracions a Efe que la retirada de la bandera de l’arc de Sant Martí “no té res a veure” amb la defensa dels drets d’aquestes persones, sinó amb el respecte a la normativa i el reglament de la institució, ja que ha estat penjada “sense l’autorització” corresponent. “Per col·locar qualsevol bandera en un edifici públic cal autorització”, ha insistit.

L’alcaldessa ha recordat que IU ja va protagonitzar uns situació semblant fa uns mesos amb una bandera de la II República espanyola (1931-1936).

Per tot plegat, ha demanat que “no es confonguin les coses” i ha subratllat “no hi h cap tipus d’homofòbia en apartar una bandera sinó compliment de la normativa”.

Les associacions Federació Castellana i Lleonesa de Lesbianes, Gais, Transexuals, Bisexuals i més (FECyLGTB+) i Chiguitxs LGTB+ Palència han qualificat els fets com “un clar exercici d’homofòbia i diversexfòbia institucional” i com un “autèntic menyspreu a la diversitat sexual i de gènere”.

En un comunicat, han denunciat que la retirada de la bandera s’ha fet utilitzant recursos públics i vulnerant l’autonomia i els espais d’un grup polític. A més, han recordat que l’any passat van demanar permís per penjar aquest símbol i se’ls va denegar.

Les entitats asseguren que la bandera s’ha tret sense el permís d’IU i des de fora de l’Ajuntament, amb l’ajuda d’una grua municipal i per ordre d’Ortega. L’alcaldessa ho nega i afirma que el regidor d’IU va ser avisat perquè la tragués però no va poder acudir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva