Societat

parlament

El Parlament aprova la llei d’associacions de consumidors de cànnabis

La regulació dels clubs cannàbics tira endavant amb els vots a favor de Junts pel Sí, C’s, PSC, Sí Que Es Pot i la CUP

El PP

El ple Parlament ha aprovat aquest dimecres a la tarda la llei d’associacions de consumidors de cànnabis per un àmplia majoria. Dels 127 diputats presents, hi han votat a favor 118 parlamentaris dels grups de Junts pel Sí, Cs, PSC, Catalunya Sí Que Es Pot i la CUP. Els vuit del PP hi han votat en contra i el diputat no adscrit Germà Gordó s’ha abstingut.

La proposició de llei és fruit d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que va començar a tramitar-se la legislatura anterior i que va obtenir més de 50.000 signatures.

L’objectiu de la llei és establir el règim jurídic de les associacions de consumidors de cànnabis i els seus clubs, la regulació de les activitats, els drets i deures dels associats, i els mecanismes de control i d’inspecció de la seva activitat des del punt de vista de la salut pública, per prevenir els riscos inherents al consum de cànnabis i reduir-ne els danys.

De fet, la normativa busca protegir, promoure i millorar la salut pública amb una política orientada a advertir dels riscos i danys del consum de cànnabis, a més de vetllar perquè es respectin els drets dels seus consumidors, impulsar-ne mesures informatives i educatives, i prevenir-ne les conseqüències i efectes perjudicials vinculats al seu consum.

La normativa regula que les entitats consumidores han de ser sense ànim de lucre, s’han d’autoabastir i distribuir el cànnabis entre els seus membres –tots ells majors d’edat– que en fomentin el consum en l’àmbit privat, sigui amb finalitat lúdica o terapèutica.

El representant dels promotors de la ILP, David Pere Martínez, ha afirmat durant el debat parlamentari que el consum del cànnabis és “ innegable”, i ha celebrat que la cambra parlamentària aprovi una llei que reguli “aquesta realitat”. “Avui és dia de celebració, es restitueixen certs greuges, i continuarem treballant perquè les polítiques de drogues fonamentin els drets de les persones individuals”, ha conclòs.

La relatora de la proposició de llei, Alba Vergés (Junts pel Sí), s’ha mostrat “orgullosa” del resultat de la normativa que, segons ella, compleix amb “l’ambició i la seriositat que demana la societat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia