Societat

Societat

Una altra victòria granadina al Concurs de Focs de Tarragona

La pirotècnica Accitana María Angustias, de Guadix, ha guanyat per segon cop el certamen, en un resultat molt ajustat

La competició es tornarà a fer al juliol l’any vinent, un cop s’acabin els Jocs Mediterranis

La pirotècnica andalusa Accitana María Angustias, de Guadix (Granada), es va alçar ahir amb el primer premi del 27è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. Els granadins, que ja van guanyar el certamen en la seva primera participació el 2007, van aconseguir una puntuació de 1.760 punts amb el castell de focs de dissabte, amb què es va tancar la competició que va començar el dia 28 de juny. “Tarragona és un lloc immillorable per disparar”, va subratllar Leo Hernández, propietari de la pirotècnia. L’empresa, que també ha guanyat el premi especial Festa Major de Granollers que es dona a la millor pirotècnica estatal, assumirà els espectacles pirotècnics de Santa Tecla a Tarragona, valorats en 26.000 euros.

La decisió del jurat ha estat molt ajustada, ja que en segon lloc, amb una diferència de poc més de 200 punts, va quedar la pirotècnia murciana Hermanos Ferrández, amb 1.514 punts. “Estem contents, ja que el mateix dia vam competir a Alacant, i allà hem guanyat”, va subratllar Leo Ferrández, un dels propietaris de l’empresa, que s’estrenava a Tarragona. La classificació es va tancar amb els italians Pirotecnia Martarello (1.272) i els valencians Pirotecnia Turís (1.137). Totes dues van tenir alguns problemes tècnics en disparar el seu castell.

La regidora de Festes de Tarragona, Begoña Floria, va destacar que el certamen s’ha convertit en un “important aparador” per al sector i va recordar que, juntament amb el concurs de focs de Blanes (la Selva) s’està treballant per aconseguir el seu reconeixement com a patrimoni immaterial.

Així mateix, en l’organització es va valorar positivament el nou dispositiu de mobilitat i de seguretat que s’ha fet servir per les nits de focs, que apleguen unes 60.000 persones de mitjana. Aquest any s’ha donat prioritat al pas de vianants sobre els cotxes. “Hi ha hagut molta fluïdesa i s’ha garantit la seguretat”, va dir Floria.

D’altra banda, la regidora també va respondre a les crítiques que el PDeCAT va fer des de l’oposició al fet que el certamen coincidís amb altres celebracions a la ciutat, com la festa de Sant Pere al barri del Serrallo. “Es fa sempre evitant coincidir amb altres concursos i al voltant de l’1 de juliol”, va destacar Floria. L’any vinent el certamen tornarà a fer-se la primera setmana de juliol i evitarà, per tant, la coincidència amb els Jocs Mediterranis, que s’han de clausurar el dia 1 de juliol del 2018.

LA XIFRA

26.000
euros
són el valor del premi del concurs: els espectacles pirotècnics de Santa Tecla 2017, al mes de setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR