Societat

A Castelldefels, pirates a la vista!

La ciutat celebra les Festes del Mar aquest cap de setmana, una picada d’ullet a la història de la ciutat, quan al segle XVI els seus habitants vivien amb l’amenaça de les incursions pirates

La cita inclou la processó a la mar del Carme

Coincidint en dates amb el Carme, la patrona dels mariners, Castelldefels celebra la Festa del Mar amb el desembarcament pirata com a eix central. La cita convida a fer una ullada al passat, al segle XVI, quan era una vila costanera de pagesos i pescadors amb el mar com a font de riquesa però també d’incerteses i perills. Prova d’això són el castell i les torres de guaita des d’on es vigilava l’horitzó. Aquest divendres, les bengales enceses a la torre Barona, la torre de guaita de la Casa de la Cultura i la torre de l’homenatge del castell alertaran d’un perill imminent: l’esquadra dels pirates Dragut i Otxalí s’aproximen. La nit s’allargarà amb els concerts de Sona-Festival. Dissabte a la tarda sortirà la cercavila de pirates i cap a les vuit del vespre, amb la previsió d’una platja plena a vessar d’espectadors, les embarcacions pirates tocaran terra.

En acabar es podrà fer un mos a la sardinada popular, gaudir dels focs artificials i ballar amb l’orquestra Aquarium. La festa continuarà l’endemà a mig matí amb la diada castellera que tindrà l’actuació de les colles castelleres de Mollet, el Prat de Llobregat, els Encantats de Begues, la Colla Jove de l’Hospitalet i la colla local. Finalment, a la tarda, serà la missa solemne en honor de la Mare de Déu del Carme i la processó que transcorrerà per terra des de can Bou fins al Club Marítim. Allí s’embarcarà la talla de la Verge i la processó continuarà per mar fins arribar al Club Nàutic. Com a alternativa, els més petits podran optar per l’espectacle Pirates de circ que oferirà la companyia Tot Circ. La Festa del Mar es clourà a la nit amb les havaneres i les cançons marineres del grup l’Espingari.

La festa

Del 14 al 16

www.castelldefels.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva