Societat

S’embolica la troca de l’Ensorra’t de Blanes

El fiscal insta que el festival es faci a 1 km del pis del denunciant i no a 2,5

El consistori ho veu inversemblant

L’embolic amb el festival Ensorra’t de Blanes ha crescut. Després d’un escrit del veí denunciant, el fiscal del jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona insta els organitzadors a desplaçar els concerts nocturns –des de demà fins dimarts que ve– a 1 quilòmetre d’on viu el veí, i no a 2,5 com va fixar la jutgessa el dijous 6 com a mesura cautelar. Fonts de l’equip de govern (PSC, CiU i ERC) troben inversemblant la petició, i encara és una incògnita si hi haurà música a les nits durant la festa major de Santa Anna.

L’Ensorra’t s’hauria de fer en un altre emplaçament i no pas allà on s’ha fet des del 2012, és a dir, al passeig Pau Casals, amb el públic d’esquena al mar i les bandes d’esquena als habitatges. Així ho va dictaminar la jutgessa fa dues setmanes. Però el denunciant que es queixa de greus danys pel soroll de matinada proposa que la festa s’acosti al passeig.

El fiscal va atendre dimarts la petició del denunciant i li va acceptar la proposta. A l’Ajuntament, que ha presentat al·legacions, no hi troben sentit perquè seria “traslladar les suposades molèsties a altres veïns”, indiquen, i hi ha qui parla de mercadeig. Ahir els portaveus dels grups locals es van reunir per analitzar la situació i debatre l’ordre del dia del ple d’avui (a les set).

Dos dels regidors consultats han explicat que no entenen com el mateix dia que el denunciant va anar als jutjats, la magistrada del contenciós administratiu número 3 de Girona va decretar el desplaçament de l’Ensorra’t a 2,5 km del veí. Afirmen que això només s’aplica quan el suposat delicte té a veure amb el terrorisme o la violència de gènere. Això demostra –afirmen– connivència entre el denunciant, vinculat al món judicial i que viu a uns 200 metres de l’escenari del festival, i la magistrada que estudia el cas. En canvi, tot i el fiscal, no comprenen com no hi ha cap resolució. Confien que avui o demà la jutgessa aixequi la mesura cautelar.

L’Ajuntament ha invertit 33.000 euros en l’Ensorra’t. Fonts de l’equip de govern consideren que els concerts del passeig es limiten a cinc dies a l’any i que no havien provocat cap queixa (fins a l’actual denúncia). Hi afegeixen que el denunciant tampoc no ha acreditat que el pis on diu que viu sigui, realment, la seva residència.

Al costat del Consell

El Consell Local de Joventut, al qual tots els regidors donen suport, es cuida d’organitzar les nits de concert, amb la col·laboració municipal. La hipotètica suspensió del festival provocaria un greu perjudici al poble, afirmen. Per això, l’administració local podria reclamar danys i perjudicis al denunciant. “L’Ensorra’t és la feina de tot d’un any [del Consell de Joventut]”, assenyala el regidor de Joventut, Joel Comas (CiU).

LA XIFRA

5
dies
de concerts inclou la programació del sisè Ensorra’t. Diumenge hi ha prevista una nit de discjòqueis.

Un dispositiu de 300 persones per al concurs de focs

El gran atractiu de la festa de Blanes és el concurs internacional de focs, que arriba a la quaranta-setena edició. Durant cinc dies –de dissabte a dimarts– l’Ajuntament calcula que visitaran el municipi més d’un milió de persones per assistir a l’espectacle pirotècnic. L’Ajuntament informa que, entre els cossos i tots els agents, el dispositiu preparat és de 300 persones.

Estaran mobilitzats la Policia Local, els Bombers de la Generalitat, Protecció Civil, tècnics sanitaris, equips de suport, intervenció i logística. El pressupost dels focs és de 126.000 euros. El jurat està format per 58 persones, 8 de la comissió tècnica i 50 del tribunal popular. Dissabte a la nit (a 2/4 d’11) la pirotècnia Vulcano, de Madrid, donarà el tret de sortida.

A la festa, l’Ajuntament hi destina 95.000 euros. En els actes previstos hi destaquen, entre d’altres, l’actuació del Mag Lari, diumenge al Teatre i amb les entrades exhaurides. A la plaça dels Dies Feiners hi haurà un escenari en què dissabte actuarà Videofesta, amb èxits dels anys vuitanta i noranta. Dimarts que ve, actuarà Hotel Cochambre i dimecres, Santa Anna, l’Orquestra Selvatana. La dibuixant Pilarín Bayés serà dissabte la pregonera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona