Societat

festes i tradicions

pregó

Pregó accidentat a Salt per una avaria elèctrica

Un tall d’Endesa deixa sense llum 2.000 abonats del carrer Major i la zona de l’ajuntament, i fa que Delfí Geli doni el tret de sortida de la festa major amb gairebé una hora de retard

Una avaria elèctrica, que va deixar sense llum part del carrer Major i la zona de l’ajuntament de Salt, va obligar ahir a començar el pregó de la festa major del poble amb gairebé una hora de retard. L’avaria, que va començar quan passaven cinc minuts de les nou i es va resoldre poc abans de les deu, va afectar 2.088 abonats d’Endesa, segons fonts de l’Ajuntament, que van assenyalar que la companyia els havia explicat que l’avaria provenia d’una línia soterrada i que havia fet espatllar tres transformadors.

L’avaria va afectar de ple el pregó de la festa major, que havia de començar a les nou de la nit amb el president del Girona FC, Delfí Geli, com a protagonista. La majoria dels assistents van aguantar l’espera i just quan s’estava preparant l’alternativa de fer-lo amb el megàfon d’un cotxe patrulla, la llum va tornar i el pregó va començar, poc abans de les deu.

Un poble “referent”

Geli va voler obrir la festa major de Salt reivindicant la vila –que va qualificar de “poble extraordinari”– com un “referent” tant en cultura com en esport i com “un espai d’oportunitats” per a “persones de països diversos” i també pel “teixit empresarial i comercial”. En aquest sentit, Geli va destacar que en cultura el poble té “biblioteques, exposicions i teatre” que “formen part del calendari no només dels saltencs sinó de gironins i de la resta de catalans”. Pel que fa al seu terreny, l’esportiu, va preguntar als veïns si sabien que a Salt hi ha “instal·lacions esportives de primer nivell on s’hi celebren competicions d’àmbit nacional i internacional”.

Bona part del discurs va estar centrat a recordar la seva infantesa al poble. Va parlar dels primers dies a les Dominiques i de com relaciona els seus millors moments “amb els jocs al carrer” i les xerrades a la fresca els vespres d’estiu, amb els veïns traient les cadires al carrer. “Quan érem petits, el carrer era la nostra segona llar.”

També va recordar els seus inicis esportius als camps de futbol i la pista de bàsquet descoberta que hi havia al costat de la piscina municipal. Va explicar que alguns amics seus que jugaven al Salt el van convèncer que s’hi apuntés. “Al vell camp de futbol, on avui hi ha el mercat municipal, vaig passar la primera prova en un entrenament”, va recordar, abans de reivindicar que poc després Salt va tenir un dels primers camps de futbol de gespa natural. També va tenir un record per al seu pas pel Coma-cros i va admetre que “deixar el poble va ser inevitable per viure noves experiències professionals i personals” però que, a Salt, ell i la seva dona hi han tornat sempre que han pogut.

LA DATA

29.07.17
és el dia
en què acabarà la festa major de Salt, que durarà un dia més, ja que s’allarga fins al segon dissabte.

Arranquen deu dies de festa

Amb el pregó d’ahir va arrancar la festa major de Salt 2017 que durarà 10 dies, un més de l’habitual, ja que s’ha decidit allargar-la fins al dissabte 29. Entre els actes d’avui destaca l’assaig casteller dels Marrecs davant de l’ajuntament a les 9 del vespre i l’inici dels concerts a l’Era de Cal Cigarro, on actuaran The Basement, Smoking Souls i Bananna Beach.

Demà la festa tindrà un dels seus dies àlgids amb la cercavila de gegants a la tarda i tota la programació nocturna: els concerts d’Oques Grasses, l’Orquestra Montecarlo i Pelukas, abans del correfoc a dos quarts de cinc de la matinada, que acabarà a les sis amb el ball del pijama i la festa de l’escuma.

Diumenge, destaca la diada castellera a les 12, en què, a més dels Marrecs, actuaran els Castellers de Sabadell, els Xerrics d’Olot i els Xicots de Vilafranca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA