Societat

Municipal

Sabadell aposta per descentralitzar la festa major i obrir l’eix central

Els Amics de les Arts i Chambao seran els plats forts musicals a l’escenari de l’eix Macià

L’equip femení de waterpolo del Club Natació Sabadell farà el pregó

La festa major de Sabadell, que se celebrarà entre l’1 i el 4 de setembre, es caracteritzarà per la descentralització dels actes –hi haurà activitats al centre i l’eix Macià però també s’obrirà l’eix central–, tindrà més presència femenina i apostarà per la presència de la tradició amb l’envelat recuperat en la darrera edició, però també per potenciar els actes de nit i els adreçats als més joves. Segons la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, “la d’aquest any és una festa que consolida un nou model que permet que la festa major s’escampi de punta a punta de la ciutat i que prioritzi la festa tradicional, la festa de nit, els balls i la festa per als joves”. El consistori s’assegura que el nou model és el resultat del procés participatiu que s’ha dut a terme a Sabadell en el darrer any per donar un nou rumb a la festa. “Tenim més presència femenina, gràcies a diferents grups de música que actuaran durant la festa i també a les tretze pregoneres”, hi afegeix la regidora. Seguint la línia iniciada l’any passat, en què els pregoners van ser dos periodistes de la ciutat, enguany les integrants del primer equip de waterpolo femení del Club Natació Sabadell seran les encarregades de fer el pregó. Com ja és tradició, la festa començarà el divendres amb el Despertar de Festa i, després de la intervenció de les pregoneres, la companyia Atempo farà un espectacle de corda voladora amb música en directe.

Les actuacions d’Els Amics de les Arts, Lágrimas de Sangre, Chambao i els discjòqueis The Zombie Kids seran els plats forts musicals, com l’any passat. Una part d’aquestes actuacions es faran a l’eix Macià, zona que tornarà a ser l’espai de les barraques i de la fira d’atraccions. La música, però, també serà present a la plaça del Vallès divendres, en què hi haurà actuacions de músics de la ciutat, a càrrec de la Coordinadora de Músics de Sabadell. Un altre dels espais on es faran activitats és el parc Catalunya, on es farà l’aplec de la festa. Com a novetat, diumenge i dilluns es tallarà l’eix central, com ja es va fer en la festa de la Salut, per aconseguir la festa s’estengui arreu, segons fonts municipals. Així, hi haurà activitat al tram nord de l’avinguda de Matadepera i al sud de l’avinguda de la Creu de Barberà.

També hi haurà novetats en la festa més tradicional. Així, hi haurà un nou espai per a gegants a la Casa Duran, exposicions de les colles de foc al Casal Pere Quart, una del trentè aniversari de les Bruixes del Nord i una nova figura de la colla de Bastoners que es diu Bobina. També es farà un taller de trabucaires i una cercavila.

LA FRASE

Es consolida un nou model de festa major, que permet que s’escampi pertot arreu
Montserrat Chacon
regidora de Cultura

LA XIFRA

13
seran
les pregoneres d’aquest any, perquè pujaran al balcó de l’ajuntament les jugadores de waterpolo.

Es col·locaran 4.500 domassos i banderoles

Com ja es va fer en la cavalcada, l’Ajuntament aposta perquè la gent faci seva la festa major i la vincula a una sèrie de símbols. Si per Nadal es van repartir fanalets, ara es col·locaran fins a 4.500 domassos a l’eix central i hi haurà banderoles i també mocadors dissenyats especialment per a l’ocasió.

Un lloc per a tothom és el títol del cartell de la festa major de Sabadell que ha fet l’alumna de l’escola Illa Míriam Rosique. La noia ha estat la guanyadora del concurs convocat per Transports Urbans Sabadell. En aquesta ocasió els accèssits han recaigut en Héctor Casanovas i en Marcela Altet Ziegler, estudiants de l’escola Illa. Aquest any també hi haurà festa per a joves a Ca l’Estruch i festa esportiva amb una vintena d’activitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA
JUDICIAL

Proposen l’indult parcial per al veí de Tàrrega que tenia un arsenal a casa

TÀRREGA

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet
societat

Arrenca la fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica a Avià

Avià
GIRONA

Multen el Fòrum Gastronòmic per haver deixat aparcar a la Devesa

GIRONA

Adjudicades les obres de l’eix que potenciarà la mobilitat entre Girona i Salt

salt