Societat

Sarrià serà “contundent” amb Hinojosa

Vigilarà el compliment dels terminis per millorar la situació quant a pudor i soroll

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va informar dijous al vespre els veïns que a partir d’ara seran “més contundents” amb la fàbrica de paper Hinojosa ja que “els terminis establerts” per millorar la situació tant pel que fa a les pudors com pel que fa als sorolls “s’estan esgotant”. Així ho va explicar ahir el regidor de Serveis Públics, Narcís Fajula, que va admetre que la situació no ha millorat i els veïns així ho van deixar palès de nou en la reunió de dijous, en què es van reiterar les nombroses crítiques de les últimes setmanes, sobretot per les pudors, tot i que també n’hi va haver de puntuals pels sorolls.

En aquest sentit, Fajula recorda que en els últims mesos s’han pres mesures per pal·liar els sorolls però encara no per les pudors. De fet, el pla d’actuacions que va presentar l’empresa al març preveia un calendari de millores pel que fa als sorolls però no quant a la pudor. Fajula, però, explica que per obtenir la llicència ambiental de la Generalitat sí que els van fixar un termini per a millores no substancials –incloent-hi temes de pudors– que acaba a finals d’agost, i que vigilaran que això ho compleixin, i si no seran “bel·ligerants” i emprendran les accions que calgui.

D’altra banda, Fajula també destaca que l’Ajuntament de Sarrià ha demanat a l’enginyer del Consell Comarcal que faci una inspecció a la fàbrica per tenir una radiografia del funcionament i llavors poder actuar a partir d’aquest estudi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia