Societat

Societat

Els robatoris en pisos cauen un 35% a Mataró en un any

El nombre de delictes manté la tendència a la baixa, i en general s’ha reduït un 3,8% durant aquest mateix període

L’únic que ha repuntat lleugerament és el nombre d’estrebades, un 4,8% respecte a l’any anterior

Mataró fa un balanç positiu de l’activitat policial en els darrers dotze mesos. Els delictes mantenen la tendència a la baixa, i segons les dades comptabilitzades a la reunió semestral de la junta local de seguretat, s’han reduït un 3,8% respecte al mateix període de l’any anterior. La situació és especialment satisfactòria en el cas dels robatoris que generen més alarma social, com ara els que tenen lloc a l’interior d’habitatges. En aquest cas, han caigut un 35,2%, que en nombres absoluts significa que han passat de 310 a 201. L’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), celebra aquesta davallada continuada però sobretot destaca l’esforç addicional que han fet els Mossos d’Esquadra, que són els responsables de la seguretat ciutadana, per intentar redreçar la situació en els darrers temps. Bote destaca també que la baixada ha estat generalitzada en la majoria de delictes, ja sigui contra el patrimoni o contra les persones.

Els únics que sí que han experimentat una remuntada d’un 4,8% són els robatoris amb violència o intimidació. El motiu continua sent, com ja es va posar de manifest en l’anterior junta, per un increment de les estrebades a la via pública. En aquest capítol, una altra de les assignatures pendents és la millora de la seguretat viària, tot i que el nombre d’accidents s’ha reduït un 9,5% en el període analitzat, el nombre d’atropellaments continua creixent. Si a principis d’any ja es va fer el primer toc d’alerta, aquest cop l’increment ha estat d’un 8,3%. Com a resposta a l’elevat índex, l’alcalde de Mataró va recordar que la policia local continua desenvolupant una campanya específica de prevenció. Tot i que les estadístiques anuals parlen d’aquest repunt, des que es va iniciar aquesta actuació el nombre d’atropellaments s’ha reduït prop d’un 20%.

Durant la junta també s’ha tractat sobre el dispositiu de seguretat i civisme per a les festes de Les Santes, on a més de les vigilàncies ordinàries, s’han previst fins a 21 dispositius específics que es cobriran amb dotacions d’entre 20 i 40 efectius.

LA FRASE

Farem tot el que sigui possible des del punt de vista policial per millorar la situació a Cerdanyola
David Bote
alcalde de mataró

LA XIFRA

3,8
per cent
s’ha reduït el nombre de delictes a Mataró durant l’últim any. En total se n’han comptabilitzat 7.804.

La seguretat al barri de Cerdanyola

Els incidents ocorreguts el cap de setmana passat al barri de Cerdanyola amb diverses baralles i una greu agressió, que va acabar amb una persona detinguda i que han encès totes les alarmes, també van ser una de les qüestions que es van tractar a la junta local de seguretat de dijous, que es va reunir precisament al centre cívic del veïnat mataroní. “Mantenim el compromís de fer tot el que sigui possible des del punt de vista policial, però també administratiu, per ajudar a millorar la situació”, va explicar l’alcalde, David Bote, que va agrair l’esforç dels Mossos d’Esquadra per incrementar la presència d’efectius al barri. Des de l’associació de veïns, si bé admeten que ara hi ha més policies als carrers, tant uniformats com de paisà, prefereixen esperar uns quants dies per confirmar si ha canviat la percepció d’inseguretat que va motivar que dilluns passat es reunís d’urgència el Consell Territorial de Cerdanyola i es convidés a assistir-hi tant els comandaments de la policia local com dels Mossos d’Esquadra per intentar aclarir i calmar la situació. El que sí que tenen clar és que les xarxes socials que han difós àmpliament els successos han amplificat els efectes d’aquests incidents. La pressió s’ha traduït en dispositius específics conjunts i un major control, sobretot en determinats bars que generen conflictes als carrer de València i de Rosselló i de la plaça Onze de Setembre, que els veïns asseguren que formarien part de la “zona calenta” del barri. Unes baralles i uns enfrontaments continus que, a més, les mateixes fonts apunten que estan relacionats amb el tràfic de drogues i que sovint protagonitzen “persones prou conegudes per la policia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia