Societat

religions

Omella deixa sense parròquia el capellà ultra de l’Hospitalet

El cardenal dona un any sabàtic a Custodio Ballester, que havia dit que l’homosexualitat “és un greu pecat”

El capellà homòfob de la parròquia de la Immaculada Concepció de l’Hospitalet de Llobregat, Custodio Ballester, ha quedat sense parròquia. L’arquebisbe de Barcelona li ha “concedit” un any sabàtic i a partir d’ara podrà dedicar-se a estudiar. De passada, l’Església de Barcelona s’ha tret un gran problema de sobre, ja que aquest capellà ultraconservador, que el juny passat va pronunciar una homilia i va dir que l’homosexualitat “és un pecat gravíssim”, ja en ocasions anteriors havia acollit actes d’extrema dreta a la seva església, com ara desfilades de la legió i un homenatge a la División Azul. De fet, l’Ajuntament de l’Hospitalet havia demanat la destitució de Ballester més d’una vegada, i també la Generalitat va obrir una investigació arran d’aquestes darreres declaracions homòfobes, causa que, finalment, es va arxivar.

Ballester va explicar ahir en una nota oficial que l’arquebisbe li havia ofert completar els seus estudis teològics a l’Institut Bíblic de Jerusalem o a l’Institut Catòlic de Lió, però que ell havia optat per demanar un any sabàtic per completar la seva tesi doctoral i atendre la seva mare. Finalment, doncs, es quedarà a “estudiar” un any a Tortosa.

L’arquebisbat, d’altra banda, va comunicar ahir els nous nomenaments que ha fet el cardenal Omella per a l’arxidiòcesi de Barcelona de cara al funcionament del nou curs pastoral. Destaca el del salesià Francesc Riu i Rovira de Villar al capdavant del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo. D’un tarannà més obert que els seus antecessors en aquesta parròquia, qualificada de molt conservadora, Riu havia estat al capdavant de l’Escola Cristiana de Catalunya entre el 1976 i el 2005.

Entre altres nomenaments destaca el de dos diaques, que fa que, en total, ja n’hi hagi cinc administrant parròquies a Barcelona. Jordi Albert Garrofé, expert en informàtica, s’encarregarà de Crist Redemptor, al Guinardó, i Alfonso Caracuel portarà les parròquies de Sant Marc i Santa Bernardeta de Torre Baró. Aquest diaca és coronel en actiu i el responsable de l’arxiu de la biblioteca de l’exèrcit espanyol a Barcelona.

LA DATA

24/06/17
va ser el dia
que Ballester va dir en una homilia que l’homosexualitat és un pecat molt greu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva