Societat

municipal

Comencen a desmantellar la subestació elèctrica del Poblenou

Endesa va començar ahir a desmantellar la subestació elèctrica del Poblenou per poder retornar al barri el solar que ocupa. La instal·lació està situada entre els carrers de Castella i Sant Joan de Malta –just davant de l’escola pública Sant Martí– i la seva eliminació era una reivindicació veïnal històrica, ja que ocupa un terreny qualificat com a zona verda.

L’actuació és fruit d’un acord que l’Ajuntament de Barcelona i Endesa van signar el 2015, que establia els detalls de l’expropiació del solar, i suposarà un cost de 4,3 milions per al consistori. La subestació –desconnectada la setmana passada– es va construir al voltant del 1920, i els veïns i les famílies de l’escola havien denunciat molèsties. El conseller tècnic del districte de Sant Martí, Marc Andreu, va explicar ahir que la previsió és que el terreny quedi net al setembre i que es posarà en marxa un procés de participació ciutadana per decidir els usos i el disseny de l’espai. Serà enjardinat i estarà llest amb vista al 2019. La subestació havia arribat a donar servei a prop d’11.000 clients i l’any passat es va iniciar el procés de reconfiguració de la xarxa previ a la seva desconnexió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia