Societat

Palamós traurà l’organització del carnaval a concurs

Aquesta vegada, després del relleu històric de l’edició del 2017, el nou concurs és per a dos anys

L’Ajuntament de Palamós, amb l’acord unànime de tots els grups municipals, tornarà a treure a concurs l’organització del carnaval, si bé aquesta segona vegada serà per a un període de dos anys, el 2018 i el 2019.

L’organització del carnaval la va guanyar l’entitat SOM Carnaval en disputa amb l’entitat Associació Carnaval de Palamós, que se’n va responsabilitzar durant 29 anys. Les diferents visions de com s’havia d’organitzar van fer sorgir un sector crític que va culminar amb la creació de l’entitat SOM Carnaval, de fet una unió de colles. En un primer moment, l’equip de govern va intentar que les dues entitats arribessin a un acord per integrar-se, però va ser inútil. De fet, el concurs ha estat una solució salomònica que va adoptar el govern d’ERC-CiU per les continuades topades entre les dues entitats.

Solució salomònica

El regidor de Cultura, Francesc Subirats, en el darrer ple va tornar a reiterar que aquesta hauria estat una bona solució, i que es va intentar, però va ser impossible. “Una de les entitats ja ha deixat clar que no està disposada a fer una acció unitària, per la qual cosa l’única solució és una concurrència competitiva”, va destacar Subirats. Aquesta vegada, però, el concurs serà per a un període de dos anys, amb una aportació municipal de 29.000 euros anuals.

A la pràctica tot plegat ve d’una pugna entre maneres d’entendre l’organització. Finalment, la colla Som Carnaval, una amalgama de corrents crítics, es va imposar per organitzar el carnaval del 2017 per 329 punts; en va aconseguir 67 més que l’Associació Carnaval de Palamós (262), que havia organitzat el carnaval primer com a Comissió de Carnaval i, a partir del 1987, com a associació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia