Societat

Tres detinguts per tràfic de drogues en una operació al Raval

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van detenir ahir al matí tres presumptes traficants de droga, dos homes de 38 anys i un altre de 42, que havien ocupat dos pisos dels carrers Picalquers i Carretes del barri del Raval, en una operació policial contra la venda d’estupefaents. Durant el desmantellament dels dos punts de venda de droga, que va començar a les vuit del matí, els agents van trobar dosis de marihuana i cocaïna, diners i una bàscula de precisió.

Els Mossos i la Urbana van engegar un dispositiu de vigilàncies fa un mes arran de les queixes dels veïns i van comprovar que els detinguts feien servir presumptament un pis per distribuir substàncies i l’altre com a magatzem. Un ha estat lliurat al seu propietari i assegurat de futures ocupacions, mentre que l’altre no ha estat clausurat perquè hi viuen persones no vinculades.

La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, va assegurar ahir que aquesta operació “ha de donar una mica de pau a la zona” i que han intentat millorar la situació amb més il·luminació i neteja, tot i que els veïns no han notat diferència. El regidor de Ciutadans, Koldo Blanco, afirma que “el Raval pot convertir-se en un gueto per la passivitat del consistori”, una passivitat que, sosté, “està fent que els veïns del barri se’n vagin”.

Almenys vint pisos i locals del Raval estan ocupats per traficants, que permeten l’entrada constant de toxicòmans per vendre’ls estupefaents. Tanmateix, segons la plataforma veïnal Acció Raval, “hi ha 40 o 50 pisos i locals ocupats, així que l’acció és totalment insuficient”. Enguany s’han fet 16 entrades a domicilis del Raval i 19 persones han estat detingudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia