Societat

Transport

Treball tomba la revocació del comitè del Mataró Bus

La Generalitat creu que no s’ha acreditat que hi hagués una majoria de vots per fer fora els representants dels treballadors

L’empresa ha de restituir els sindicats en les seves funcions

La rebel·lió que els treballadors del Mataró Bus van impulsar contra l’actual comitè d’empresa per fer-lo fora ha resultat infructuosa. El departament de Treball de la Generalitat ha anul·lat la decisió de l’assemblea, que va tenir lloc a la fi del mes de juny, de revocar-lo. Una resolució que s’ha pres després d’haver demanat als treballadors que demostressin que a la tensa reunió d’aquell dia van assolir-se les majories necessàries per tirar endavant la proposta i que segons l’administració no haurien quedat prou acreditades en l’expedient electoral. De fet, hi ha certs dubtes sobre si van votar tots els treballadors o si es van organitzar dues votacions diferents, com marca la legislació.

Davant d’això, l’empresa Mataró Bus continuarà tenint la mateixa representació laboral fins al desembre del 2019, que és quan s’esgota el mandat actual i quan està previst que es convoquin noves eleccions. Un comitè que de moment continuarà integrat pels membres de CCOO, de la UGT i de la CGT. Tot i que queda oberta la possibilitat que els treballadors recorrin contra la decisió de la Generalitat, el que ja es dona per fet és que els tres sindicats seran restituïts plenament en les seves funcions. En aquest sentit, el representant comarcal de la UGT, Lluís Torrents, confia que la representació laboral pugui continuar la feina. “El comitè d’empresa va ser revocat indegudament i, tot i que es pot impugnar als jutjats, estem convençuts que no es farà perquè la resolució de la Generalitat és contundent”, va assegurar Torrents, que també defensa la necessitat de posar tots els mitjans per normalitzar les relacions entre els treballadors i que això no afecti el funcionament de la companyia en el dia a dia. “La maniobra va ser instigada per l’empresa i volem instar la direcció que recompongui les relacions al centre de treball”, va afegir-hi.

L’origen del conflicte

El conflicte laboral fa temps que dura a la plantilla de la concessionària del servei de transport públic de Mataró. La decisió d’expulsar el comitè es va prendre després que bona part dels treballadors –43 d’un total de 60– signessin un manifest en què es denunciava que s’estava descontent amb els sindicats, que acusaven “d’autoritaris i de poc democràtics” i de mentir sobre la situació d’estrès laboral que reiteradament denunciaven que pateixen els conductors. Per la seva banda, el comitè diu que continuarà exigint el compliment de la normativa de seguretat i de salut que va originar tot aquest procés, així com la readmissió del sindicalista José Antonio Lara, que, segons diuen, va ser acomiadat per aquest mateix motiu. “A més, demanem a l’Ajuntament de Mataró que no renovi el servei d’autobús al Grup Avanza perquè no disposa de garanties socials i per comportaments antisindicals”, mantenen.

LA FRASE

S’ha demostrat que el comitè d’empresa del Mataró Bus va ser revocat de forma indeguda
Lluís Torrents
ugt maresme

LA XIFRA

43
treballadors
de l’empresa van signar en contra de l’actual comitè, d’una plantilla que en té en total 60.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses