Societat

Polèmica per l'art de la Franja

El litigi judicial per les obres de Sixena es posposa al setembre

El govern d’Aragó tornarà a demanar aleshores poder entrar al Museu de Lleida amb la policia judicial per endur-se els béns

La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 d’Osca ha desestimat la petició del govern d’Aragó de considerar l’agost com a mes hàbil per ordenar el trasllat a Sixena de les 44 obres del monestir que són al Museu de Lleida i, per tant, el litigi judicial es posposa fins al setembre. Segons l’executiu aragonès, el jutjat els ho ha comunicat aquest divendres al matí. Davant d’això, el director general de Cultura i Patrimoni de l’Aragó, Nacho Escuín, ha assegurat que al setembre tornaran a demanar l’autorització judicial per entrar al Museu a endur-se el béns acompanyats de la policia judicial.

El govern d’Aragó va sol·licitar al jutjat que habilités el mes d’agost per fer el trasllat de les peces al monestir de Sixena dilluns passat, 31 de juliol, just el dia que vencia el termini fixat per la magistrada perquè la Generalitat entregués les 44 obres en litigi. No obstant això, com ja havia anunciat, el Departament de Cultura no va fer cap moviment i els béns no s’han mogut del museu lleidatà. Com a mínim hi seran durant tot aquest mes perquè no hi haurà noves resolucions judicials almenys fins al mes de setembre.

El director general de Cultura i Patrimoni aragonès, Nacho Escuín, ha afirmat aquest divendres que “cal respectar el que digui la jutge” i ha afegit que “quan torni a ser un període hàbil tornarem a demanar a la jutge que fixi el dia que podrem recuperar les peces amb les forces públiques”.

Al comunicat el govern aragonès també recorda que, malgrat la negativa de la Generalitat, dilluns va traslladar fins al Monestir de Sixena un equip amb una vintena de tècnics i responsables de la conselleria d’Educació, Cultura i Esports per esperar l’arribada de les peces des del Museu de Lleida. L’operatiu va arribar al monestir a primera hora del matí i s’hi va estar fins a les 22 hores tot i que finalment els béns no van arribar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Cultivar cafè sota roures i alzines a Sant Vicenç de Torelló

Sant Vicenç de Torelló
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

CRÒNICA

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA