Societat

Moià impulsa una campanya contra incívics a la festa major

L’Ajuntament ha editat tres cartells protagonitzats per joves moianesos i ha enviat cartes informatives als veïns

En motiu de la festa major de Moià, l’Ajuntament ha començat una campanya per prevenir actes incívics, així com l’excés de consum d’alcohol i drogues entre els joves, durant aquesta celebració. La campanya té per lema Que no decaigui la festa i hi han col·laborat joves del municipi.

Seguint la línia de la campanya llançada per carnestoltes, tres adolescents han prestat la seva imatge en els cartells creats per tal d’arribar d’una forma més directa al col·lectiu de joves. La presentació es va fer diumenge coincidint amb el pregó de festa major. Els protagonistes, acompanyats per l’alcalde, Dionís Guiteras, i diversos regidors, van enganxar els cartells pel municipi. S’hi veu el rostre dels joves i un lema per a cada temàtica: Quants cops t’han de dir que no per entendre-ho? #Éslamentable, contra les agressions sexistes; Fent destrosses et creus important? #Fotpena, per evitar actituds vandàliques i danys en el material urbà i públic, i Quan vas passat t’hauries de veure... #Llàstimaéspoc, per conscienciar del consum moderat d’alcohol i drogues i evitar situacions de risc.

Cartes informatives

Segons ha informat el consistori, també s’han enviat cartes personalitzades dirigides a veïns, pares i establiments de venda d’alcohol. Als veïns, principalment de les zones on tenen lloc els esdeveniments de la festa major, se’ls demana col·laboració en la preservació del mobiliari urbà; als pares se’ls fan una sèrie de recomanacions educatives per explicar als fills “els efectes negatius del consum excessiu d’alcohol i drogues”, i, finalment, als establiments comercials se’ls recorda la prohibició de vendre begudes alcohòliques a menors de 18 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia