Societat

La pesta bubònica envaeix per un dia Arenys de Mar

La diada arriba a la setena edició amb molta força, s’implica a més col·laboradors i la representació promet ser més espectacular que mai

També celebració de Sant Roc, Vot de la Vila

La pesta bubònica està a punt d’envair Arenys de Mar. El 15 d’agost la vila viatja a finals del segle XVI per convertir-se en la població de Santa Maria d’Arenys, que veurà com, gràcies a Sant Roc, es deslliura de la malura. Aquesta setena edició arriba amb molta força, ja que les diverses escenes que formen la representació prometen ser més espectaculars que mai, a més d’implicar a més col·laboradors i amb novetats tecnològiques. D’aquesta manera, La Pesta es vol consolidar com un esdeveniment de prestigi i interès cultural i festiu que capti l’atenció de visitants de tota la geografia catalana. La representació s’inscriu dins dels actes de les festes de Sant Roc i compta amb la col·laboració d’unes 300 persones. Començarà a un quart de nou del vespre a la plaça de l’Església. Seguidament encetaran les diverses escenes teatralitzades per diversos punts del nucli antic com el desembarcament dels primers malalts i morts afectats per La Pesta (arribats per mar en la barca de pesca Odina), com les autoritats es treuen les puces de sobre i busquen enriquir-se amb la desgràcia, metges, apotecaris i remeiers buscant solucions o com molts nens queden orfes i van a l’hospici. També es podrà gaudir del tenebrós ball de les empestades i com els morbers intenten posar ordre en una població presa pel pànic. No es pot perdre l’apoteòsica escena final a la nit a la plaça de l’església: Sant Roc arriba caminant per la torre del campanar de l’església de Santa Maria i, un cop a la plaça, s’enfronta en dol a la rata gegant que representa la malura.

TAMBÉ SANT ROC

Aquests dies, del 14 al 16 d’agost, Arenys també està a punt per gaudir dels actes de commemoració del Vot de la Vila a Sant Roc, amb un programa d’actes marcat per tres cites imprescindibles (a banda de la representació de la Pesta): la cercavila nocturna dels gegants, la diada dels macips i la tradicional Dansa d’Arenys. A més enguany el Sant Roc arriba acompanyat d’un llibre dedicat a la festa, que es presentarà demà al vespre als Caputxins (www.arenysdemar.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona