Societat

municipal

religions

Terrassa planteja reduir les limitacions per obrir nous centres de culte

Vol treure restriccions per instal·lar-se en naus industrials, sobre distàncies entre centres i per amplada de vials

La modificació està aturada des del 2014

L’equip de govern de Terrassa torna a treure del calaix el tràmit per tirar endavant la modificació del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) del 2003 que fixi uns criteris menys restrictius per obrir nous centres de culte al municipi. El maig del 2014 en va fer l’aprovació inicial al ple després d’una moratòria en l’atorgament de llicències d’obertura d’un any, però el procés va quedar aturat fins ara. I sobre la primera proposta aprovada inicialment, el govern encara planteja més canvis amb l’objectiu de permetre que algunes de les limitacions no facin inviable que se n’obri cap més o que es concentrin només en alguns barris concrets. Per exemple, es vol permetre la implantació de centres en qualificacions de sòl industrial (A8) en illes tancades dins del nucli urbà en naus existents sense ús, però també en determinades zones industrials –menys a Can Parellada– on no hi ha continuïtat de les edificacions.

Aquestes no són les úniques limitacions que volen suavitzar respecte del POUM del 2003 que deixava 12 dels 49 centres fora de normativa. Els altres punts que es volen suprimir són les limitacions per a usos provisionals en funció de l’amplada dels vials per a petits o mitjans centres, deixant-lo en una capacitat per a 50 persones, o també les restriccions per a distàncies entre temples en funció de la capacitat.

La normativa continuarà preservant els eixos comercials i vol localitzar preferentment els centres en sòl urbà, però també ampliarà l’obertura en zones qualificades com a ciutat jardí (A5.0) si la capacitat tampoc supera les 50 persones. D’aquesta manera calculen que només sis centres quedaran fora de planejament.

LA XIFRA

49
centres
de culte hi ha a la ciutat, dels quals 12 estan fora de la normativa. La nova proposta els deixaria en sis.

LA DATA

29.05.14
El ple
va aprovar inicialment la modificació del POUM, que ara es vol canviar abans per a l’aprovació provisional.

No es tramitarà fins que no hi hagi més consens

Tot i que el tràmit de la modificació provisional es volia aprovar en el ple, els dubtes plantejats per l’oposició, que es va abstenir, van provocar que finalment es retirés de l’ordre del dia del ple de juliol per buscar un major consens abans de tirar endavant, ja que el PSC i el PDeCAT no governen amb majoria. La modificació del planejament es va plantejar arran de la sol·licitud d’ampliació pendent de la mesquita de la plaça de Catalunya el 2013, que va provocar la suspensió temporal de llicències. Abans, el 2011, el consistori també va aprovar per concurs el dret de cessió per 50 anys d’un terreny als Bellots a l’església evangèlica Samaria per fer un nou temple que substituiria el de la carretera de Montcada. Tres anys després, la congregació hi va renunciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia