Societat

Municipal

La CUP exigeix a l’ajuntament i al govern que retirin les acusacions contra Arran per l’atac a un bus turístic

La formació reclama explicacions a Interior sobre els desallotjaments als carrers Entença i Sugranyes

La CUP-CC i la CUP Capgirem Barcelona han exigit a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya que retirin les acusacions contra Arran per l’atac a un bus turístic el 27 de juliol. A través d’un comunicat difós aquest divendres, la formació també els ha demanat “que deixin de valorar com a bé públic un dels instruments que contribueixen a fer possible que el turisme sigui la indústria extractiva de la ciutat i del país”.

Paral·lelament els cupaires han reclamat explicacions al departament d’Interior i al consistori barceloní sobre els desallotjaments als carrers Entença i Sugranyes, el dimarts i dimecres d’aquesta setmana. Uns operatius policials que ha qualificat de “violents i desproporcionats”.

Els cupaires consideren que el desplegament policial pel desallotjament del bloc situat al número 151 del carrer Entença de Barcelona va ser “excessiu” i es va fer “una actuació totalment desproporcionada”. A més, afirmen que l’actuació dels Mossos va ser “violenta i va causar que dues persones haguessin de ser dutes a l’hospital en ambulància”. I denuncien que “la propietat de l’edifici té un acord de venda amb Renda Corporación -Societat que gestiona edificis de lloguer regentada per Luís Conde i altres destacats empresaris vinculats al PP- pel 30 de novembre amb la condició que l’edifici estigui buit”. Per aquesta raó, la CUP demana a la conselleria d’Interior que doni explicacions públiques sobre “la col·laboració amb empreses privades que es dediquen a desallotjar famílies que okupen habitatges” perquè no en tenen.

Pel que fa al desallotjament de l’edifici del número 9 del carrer Sugranyes, la CUP també ha criticat la violència i la desproporció amb la qual es va dur a terme. I ha criticat al consistori barceloní perquè “no va reallotjar les famílies com se li demanava”.

Per tot plegat, la formació també ha demanat explicacions a l’Ajuntament de Barcelona “sobre les actuacions policials de la Guàrdia Urbana i sobre els criteris tècnics dels inspectors d’habitatge que van visitar el lloc d’Entença 151”. A més, ha posat de manifest la necessitat de tirar endavant un instrument legislatiu sobre habitatge que garanteixi el dret a un habitatge digne per sobre de fons d’inversió i dinàmiques especulatives”. En aquesta línia, també ha demanat al consistori que “ampliï amb urgència el parc públic d’habitatge sense més dilacions”.

Segons la CUP, “la falta de legislació adequada per a garantir l’habitatge digne a Catalunya suposa un dels principals esculls a casa nostra per fer front a les dinàmiques especulatives i als models orientats” al turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona