Societat

aeroports

conflicte al prat

Cues de matinada i tranquil·litat després en l’inici de la vaga indefinida al Prat

L’aturada en els controls de seguretat compta amb uns serveis mínims del 90% i amb el reforç d’efectius de la Guàrdia Civil amb l’objectiu d’assegurar l’ordre

El ministre de Foment, membres del govern i de l’ajuntament de Barcelona es reuneixen aquesta tarda a les 17 hores per fer seguiment de la vaga

L’aeroport del Prat ha registrat cues d’al voltant de 60 minuts en els controls de seguretat cap a les quatre de la matinada, després d’iniciar-se a mitjanit la vaga indefinida dels treballadors d’Eulen, per a la que el govern ha decretat uns serveis mínims del 90%.

Després d’aquestes puntes que s’han viscut de matinada, com en els dies en que s’havien convocat aturades parcials a l’aeroport, l’espera dels passatgers s’ha reduït considerablement i cap a les 7 del matí la situació era de completa normalitat. Així, les primeres hores de vaga indefinida en els controls de seguretat de l’aeroport del Prat estan transcorrent amb normalitat i al voltant de les vuit del matí no es registraven cues de viatgers als filtres per accedir a la zona d’embarcament. Després de quatre setmanes de cues, la majoria de passatgers han arribat amb molt temps d’antelació al Prat, fins i tot els turistes.

L’aturada compta amb uns serveis mínims del 90% i amb el reforç d’efectius de la Guàrdia Civil amb l’objectiu d’assegurar l’ordre i evitar que es tornin a repetir les aglomeracions de les darreres setmanes. El govern espanyol va prendre aquesta decisió per minimitzar els problemes de seguretat i ordre públic que podria produir-se al Prat a causa de la vaga.

Ahir a la tarda, els treballadors d’Eulen van tornar a rebutjar la proposta mediadora de la Generalitat, que preveia una pujada de 200 euros mensuals en 12 pagues, després de celebrar una assemblea en la qual es van comptabilitzar 150 vots en contra de la proposta, 36 a favor i un vot nul.

Després de conèixer el resultat de la votació, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va criticar la “postura molt immobilista” del comitè de vaga i el rebuig a una proposta “raonable”, pel que va anunciar que el Govern ha iniciat els tràmits per al laude arbitral, que serà vinculant per a totes les parts.

La consellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa, va assenyalar també ahir que la mediació del Govern català en el conflicte ha acabat i que ara els correspon negociar a “les dues empreses implicades, Eulen i Aena, i als treballadors”.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, membres del govern i de l’ajuntament de Barcelona es reuneixen aquesta tarda a les 17 hores en una comissió de seguiment de la vaga dels treballadors d’Eulen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia