Societat

societat

Un cementiri de concurs

El panteó de la família Pagès i Fàbregas, finalista del concurs Cementiris d’Espanya de la revista funerària ‘Adiós Cultural’

Competeix en la secció de millor monument

Passejar per un cementiri pot servir també per descobrir-hi autèntiques obres d’art funeràries, moltes de les quals no passen desapercebudes ja sigui per les seves proporcions faraòniques o senzillament per la seva bellesa. En aquest segon cas és on se situa el cementiri municipal del Masnou, i més concretament el panteó de la família Pagès i Fàbregas. Aquest conjunt ha estat seleccionat entre els finalistes de la categoria de millor monument en el concurs de Cementiris d’Espanya, convocat per la revista funerària Adiós Cultural. El panteó competeix en la seva categoria amb altres monuments de cementiris de localitats com Bolvir (Girona), Alcantarilla (Múrcia), Villaluenga del Rosario (Cadis), Abaurrea Alta (Navarra), Aznalcóllar (Sevilla) i Monturque (Còrdova). A partir dels finalistes triats per un jurat d’especialistes, s’obre la votació popular perquè tothom pugui triar el millor monument. Fins al 30 de setembre, es podrà votar en el lloc web de la revista i el millor monument rebrà un premi de 1.000 euros. El panteó de la família Pagès i Fàbregas, que data de 1926, va ser concebut per l’arquitecte Jaume Torres Grau, i va tenir com a escultor Fredric Marés i Deulovol. El disseny consta d’una gran cripta i un mausoleu caracteritzat per un cert gust historicista. Malgrat això, no hi ha cap estil definit, sinó que més aviat presenta trets eclèctics i combina la sobrietat de l’arquitectura amb una decoració relacionada amb els motius modernistes. Un dels elements que crida més l’atenció del conjunt no és cap altre que una estàtua de bronze coneguda popularment com el Desconsol. Aquesta figura emfatitza el seu significat a través d’un llenguatge corporal pràcticament inexistent, perquè només es mostra la imatge d’una dona oculta per un mantell, de la qual tan sols pot observar-se com sorgeixen les mans per tapar-se el rostre. Aquest és el segon any consecutiu que el cementiri del Masnou competeix en aquest concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia