Societat

mostra de cinema

Els millors curts de temàtica rural, per terres pallareses

La mostra de cinema rural Mostremp 2017 es durà a terme a Tremp del 24 al 27 d’agost amb un total de 12 curtmetratges a concurs

Fins a deu localitats del Pallars s’hi han sumat com a subseus

La Lira de Tremp serà el marc, del 24 al 27 d’agost, de la sisena edició de la mostra de cinema rural Mostremp. Enguany es projectaran dotze curtmetratges en la secció oficial a concurs. Les cintes finalistes han estat seleccionades d’un total de 60 presentades a concurs. Els curtmetratges finalistes provenen majoritàriament d’arreu de l’Estat espanyol, tot i que n’hi ha un d’origen argentí. En la sessió inaugural es projectarà el llargmetratge La Tortuga Roja de Michaël Dudok de Wit.

Tot i que Tremp serà l’espai central de la mostra, els organitzadors han fet una forta aposta per la col·laboració activa amb altres localitats de la comarca mitjançant l’organització de l’esdeveniment Mostremp Sobre Rodes. Fins a deu localitats del Pallars s’han sumat com a subseus del festival: Esterri d’Àneu, Rialp, Senterada, Espui, Salàs de Pallars, Talarn, Sort, Espluga de Serra, la Pobla de Segur i Isona.

Organitzada per l’Associació Amics del Cinema de Tremp i amb la col·laboració de l’Ajuntament, Mostremp va néixer com un concurs de curtmetratges delimitats únicament per una temàtica –rural– i una durada determinades –menys de 30 minuts–. El director de Mostremp, Jose Bergés, ha explicat les principals novetats de la sisena edició. Enguany, la mostra de cinema anirà acompanyada de l’exposició itinerant Plató Pallars, on es mostraran les pel·lícules que van triar el Pallars Jussà i el Sobirà com a escenari per a les seves produccions.

A més, en l’edició d’aquest 2017, el Mostremp traspassarà les portes de La Lira i sortirà al carrer. La Rambla del Doctor Pearson s’omplirà aquell cap de setmana d’activitats amb el cinema com a eix vertebrador. Segons Berges, la voluntat és “treure el festival” de dins de La Lira amb l’objectiu d’arribar més a la població i que aquesta senti el festival més a prop.

Destaca també el treball conjunt realitzat amb les escoles i instituts de terres pallareses a la secció juvenil Víctor del Val, on hi ha vuit treballs a concurs. Pel que fa als premis, Mostremp atorga quatre guardons: premi del Jurat al millor curt (2.000 €), del Públic (1.000 €), Víctor del Val, i infantil (150 € per al centre escolar respectiu).

Mostremp

Del 24 al 27 d’agost



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona