Societat

municipal

fira d'antiguitats

La fira d’antiguitats de Vic tanca una trajectòria d’un quart de segle de vida

L’empresa que en va assumir l’organització l’any passat confirma que aquest any no es farà

La davallada en el nombre d’expositors i visitants n’és la principal causa

La fira d’antiguitats de Vic es deixa de fer o, si més no, no es farà amb el format i en els dies en què s’havia dut a terme durant el darrer quart de segle a la ciutat. D’aquesta manera, la capital osonenca perd una fira que, malgrat ser de les més històriques, s’ha anat desinflant els darrers anys.

De fet, l’abril del 2016 l’àrea de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic –que l’havia organitzada en la majoria de les edicions– ja va renunciar a engegar el procés per preparar una edició especial com era la 25a explicant que la baixada del nombre d’expositors i, sobretot, de visitants la feien inviable. El desafiament el va acceptar l’empresa privada Mont Organització Firal, que hi va introduir alguns canvis, com per exemple obrir-la al col·leccionisme i als articles vintage, tornar-la a fer durant tres dies i disminuir-ne el preu de l’entrada passant de cinc euros de les darreres edicions a tres. Aquesta empresa, a pocs dies de les dates en què tradicionalment es feia la fira –l’últim o el penúltim cap de setmana d’agost–, confirma que han renunciat a organitzar-la malgrat que la valoració de l’edició del 2016 no va ser dolenta en un primer moment: “Nosaltres no l’organitzarem i no tenim constància que ho hagi assumit cap altra persona o entitat. Finalment els números de la fira que vam organitzar l’any passat no van ser del tot bons i no ho repetirem”, explica Montse Figuera, directora de Mont Organització Firal. Figuera, bona coneixedora de les fires d’antiguitats i els establiments que hi participen, té constància que hi va haver contactes entre l’Ajuntament i els expositors per si havia interès a tornar a Vic, però la proposta i l’interès sembla que no es van materialitzar.

A l’expectativa

L’alcaldessa accidental, Fabiana Palmero, tot i que som a ple agost, té “poca informació” per poder confirmar quina és la posició final de l’Ajuntament respecte de l’organització d’aquest esdeveniment. “No puc assegurar si a Fires i Mercats tenen o no algun projecte entre mans.” Tenint en compte que la voluntat un any enrere ja era de prescindir d’aquesta fira i que una iniciativa privada no se n’ha sortit, tot fa pensar que les antiguitats són història a la capital d’Osona.

LES FRASES

Els números de l’edició de l’any passat no van ser del tot bons i aquest any hem decidit que no organitzem la fira d’antiguitats de Vic
No tenim constància que se n’hagi assumit l’organització. Als expositors tampoc no els va anar gaire bé
Montse Figuera
Directora de Mont Organització firal

De referent a fira testimonial

La fira d’antiguitats de Vic, coneguda en el seu començament i durant els anys de més bonança com a Vic Antic, va ser durant un bon grapat d’anys un dels esdeveniments més importants a la capital d’Osona i un clàssic del mes d’agost. De fet, Vic Antic es va arribar a convertir en la segona fira d’antiguitats més important de l’Estat espanyol a començament de segle, només superada per la fira dedicada a aquest sector que es feia a Madrid. Pel recinte firal del Sucre, emplaçament que ha viscut el creixement, els moments d’esplendor i la caiguda, van arribar a passar-hi vora 10.000 persones i la llista d’expositors vinguts d’arreu de l’Estat i fins i tot d’altres llocs d’Europa era ben llarga. Amb la crisi econòmica, Vic Antic, com d’altres fires, va començar a desinflar-se i en les darreres edicions l’afluència de públic i les vendes van caure en picat. Tant el 2015 com el 2016 l’assistència no va passar dels 2.500 visitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona