Societat

municipal

desallotjament

Prometen no deixar al carrer cap desallotjat de Sugranyes

L’Ajuntament afirma que garantirà un sostre a les 12 famílies quan s’esgoti demà el pagament d’hotels

Els afectats es queixen de solucions precàries i el grup de suport vol un habitatge digne

Cap de les 12 famílies desallotjades del bloc ocupat del carrer Sugranyes, a Barcelona, es quedarà al carrer. Així ho assegura l’Ajuntament de Barcelona, però ni els desallotjats ni el Grup d’Habitatge de Sants, que els dona suport, confia en aquesta promesa després que comencés, ahir, la tanda de cites amb els serveis socials de Sants per donar-los una solució més enllà de demà, el dia en què l’Ajuntament es deixarà de fer càrrec de la factura dels hotels on algunes famílies estan allotjades des del 9 d’agost.

“No han de tenir cap tipus de por, perquè evidentment l’Ajuntament i els serveis socials hi són per garantir que cap persona es quedi sense un sostre”, va declarar ahir l’alcaldessa accidental de Barcelona, Janet Sanz. Entre ahir i avui els serveis socials s’han de reunir amb les famílies per estudiar cada cas i oferir-los una solució que pot variar segons les seves necessitats. Les 12 famílies sumen 27 adults –entre ells una dona embarassada– i 16 nens, i es dona algun cas d’una parella amb cinc fills. En un primer moment se’ls va oferir allotjament a través del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (Cuesb). Sis famílies han estat reallotjades en hotels i pensions –cosa que no inclou cap àpat, segons denuncien–, mentre que la resta han aconseguit aixopluc a casa de familiars. El Cuesb garanteix les habitacions fins demà, i és a partir de llavors que la possible solució passa a ser responsabilitat dels serveis socials.

Però el Grup d’Habitatge de Sants desmentia ahir que s’estigui valorant la situació de cada família. “De moment s’està oferint el mateix a tothom: o bé que relloguin una habitació en un pis sense cap ajuda municipal o bé un ajut de 600 euros un sol mes per llogar un pis”, va explicar ahir la Marta, una de les portaveus del col·lectiu. “Ningú lloga una habitació a una família, i amb 600 euros no es fa res”, va afirmar la representant de l’entitat, que hi va afegir que s’està estudiant quines mobilitzacions es posen en marxa per oferir solucions a un col·lectiu “en situació de vulnerabilitat que està molt angoixat”.

Les famílies van explicar ahir que feia cinc mesos que ocupaven un pis al número 9 del carrer Sugranyes: “Perquè no teníem cap més lloc on anar”, mentre intentaven aconseguir un accés a l’aigua corrent i presentaven papers per aspirar a un habitatge social. No van aconseguir ni l’aigua ni el lloguer, sinó que es van trobar que els Mossos tiraven la porta a terra “sense cap ordre judicial”, segons una de les desallotjades, Claritza Altagracia.

Els desnonats del carrer Sugranyes, molts dels quals treballen però tenen uns ingressos insuficients per pagar un lloguer en el mercat privat, afirmen que el desnonament és conseqüència d’un cas obert contra quatre persones “d’una màfia” que ja no vivien al bloc. El Grup d’Habitatge de Sants ha posat el desallotjament en mans d’una advocada perquè asseguren que va ser irregular. Al cas del carrer Sugranyes s’afegeix el desnonament, el dia abans, de quatre pisos al carrer Entença, un cas al qual els serveis socials, segons el col·lectiu santsenc, no estan donant cap solució. Segons fonts municipals, se’ls va oferir allotjament a través dels serveis socials però van preferir anar a casa d’amics i familiars.

LES FRASES

12
famílies
que sumen 27 adults i 16 menors van ser desallotjades el 9 d’agost del número 9 del carrer Sugranyes.

LES XIFRES

6
famílies
estaran allotjades en habitacions pagades per l’Ajuntament fins demà, i la resta estan amb familiars.
600
euros
en un sol pagament ofereixen els serveis socials a les famílies perquè lloguin un pis.
Fa un any i mig que busquem un lloguer social. No tenim un contracte fix i no ens lloguen cap pis
Esmailin Katiel Sena
Desallotjada
Estic embarassada i vull saber què faran amb mi. La meva parella treballa però el sou no ens arriba
Ángela Vásquez
Desallotjada
Els Mossos van tirar la porta a terra mentre donava el biberó al meu fill, com si fóssim terroristes
Amparo Heredia
Desallotjada


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona