Societat

NIGÈRIA

Almenys vint-i-set morts i vuitanta ferits en un atemptat

Almenys vint-i-set persones van morir i vuitanta més van quedar ferides en diferents accions perpetrades ahir per tres terroristes suïcides a diversos punts de la localitat nigeriana de Mandari. Els atacs es van dur a terme de manera simultània i oficialment han estat atribuïts al grup gihadista Boko Haram. La majoria de les víctimes mortals les va provocar una dona que es va immolar en un mercat popular d’aquesta població. Pràcticament al mateix temps, una altra dona i un home van fer detonar els explosius que portaven adherits al cos a prop d’un camp de refugiats.

L’atemptat, que es va dur a terme per desmotivar les organitzacions internacionals que ajuden la població desplaçada, es va produir hores després que el govern de Nigèria anunciés la posada en marxa d’una força especial a la qual s’ha ordenat rastrejar el parador del líder de Boko Haram, una organització que ha jurat fidelitat a Estat Islàmic i que s’ha especialitzat en el rapte de noies. Mandari és a uns trenta quilòmetres de Maiduguri, la capital de l’estat de Borno, i és una de les ciutats més castigades pel grup gihadista. Diumenge passat van morir cinc persones en un altre atemptat als afores de la capital i durant el mes passat tretze persones més van perdre la vida en atacs violents. El govern ha desplaçat a la zona contingents militars que de moment no donen el resultat esperat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia