Societat

Queixes per la piuladissa de sis caderneres, a Blanes

Un veí del barri de Mas Florit presenta instàncies a l’Ajuntament i ha anat a la policia pels “sorolls continuats” de les aus

Els agents i l’alcalde han visitat l’amo, que destaparà les aus més tard

Un veí del barri de Mas Florit de Blanes s’ha queixat que sis caderneres piulen a totes hores i el molesten fins al punt que li fan la vida impossible. El denunciant ha presentat tres instàncies a l’Ajuntament i ha anat a la policia. Els agents i l’alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), han visitat l’amo de les aus. El veí assegura que l’amo de les caderneres té un negoci d’ocells (una ocelleria). En els dos primers escrits presentats (el 2 de setembre del 2016 i el 17 de febrer), es queixa de sorolls “estridents i continuats des que surt el sol fins que es pon”. Segons el denunciant, la fressa prové “de no menys d’una quinzena d’ocells de l’àtic [de davant de casa meva], a uns nou metres de distància”. Al setembre, el denunciant assegurava: “Els ocells m’impedeixen fer vida normal per falta de descans. He de viure amb tot tancat.” Fa quasi un any el lament del veí era clar i feia un prec. “Demano que es facin les comprovacions que considerin oportunes. Crec que tinc raó, i [espero que] obliguin a posar fi a aquest turment. Gràcies.”

El 17 de febrer, el veí lamentava que l’escrit del 2 de setembre no havia tingut cap resposta. “Una ocelleria de davant de casa provoca sorolls insuportables. Em vaig queixar el 2 de setembre i no he rebut cap notificació.” En la tercera instància (del 12 de juny), el ciutadà molest amb la piuladissa repeteix els arguments del 2 de setembre.

El mateix denunciant va anar el 27 de juliol a la comissaria de la policia. Hi explica que a prop de casa seva hi ha “un senyor que es dedica a la cria d’ocells”. Els agents de la policia han estat dos cops al pis dels ocells i el mateix 27 de juliol van constatar que a dos quarts de set del matí les aus cantaven.

Cap infracció

L’alcalde admet que ha parlat amb el denunciant i el veí que es queixa. Assenyala que l’ordenança d’animals estipula sancions en cas que es tinguin animals perillosos, desatesos que provoquin problemes de salubritat o en mal estat. Segons Lupiáñez, en aquest cas no hi ha cap infracció, però la setmana passada va voler “fer de mediador” entre les parts. Diu que l’aficionat als ocells s’ha compromès a destapar-los a partir de les vuit del matí i no a les sis.

S’ha de recordar que el mes passat el festival Ensorra’t, inclòs en la festa major de Blanes, va estar a punt de suspendre’s a causa de la denúncia al jutjat d’un veí que atribuïa a la música de matinada greus perjudicis de salut a ell i a la seva dona.

LA XIFRA

3
instàncies
ha presentat el veí en contra de les caderneres. La primera fa quasi un any i l’última, al juny.

LA DATA

27.07.17
Va ser
el dia que el veí que se sent molestat va anar a la policia a queixar-se. Abans, havia presentat tres instàncies.

LA FRASE

No puc fer una vida tranquil·la pels sorolls insuportables d’una ocelleria de davant del meu edifici
Fragment del denunciant (17 de febrer del 2017)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia